+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Kötőmalom, körmöcske és a velük készült csodák

Remek projekteket valósíthatunk meg kötőmalom, körmöcske segítségével. Feliratokat, különböző pl. gyerekszoba dekorációkat, kulcstartót, falidíszeket, állatkákat, labdákat, ruhadíszeket, stb. lehet előállítani ezekkel a szerkezetekkel. 

Manapság nagy divat lett, ilyenekkel díszíteni a gyerekszobákat. Ha meglátod miről is van szó, egyből tudni fogod miről is beszélek. 

 

Forrás: Pinterest

A kötőmalommal vagy körmöcskével, egy üreges kötött zsinórt készítünk. Ebből a zsinórból dolgozunk tovább. Sok óvodában már kipróbálják a gyerkek a körmöcskét. 

A körmöcske lehet fából, műanyagból is. Van sima koronára hasonlító forma, de már lehet kapni mindenféle figurásat is. Mutatom őket. 

Forrás: https://www.mamamibolt.hu/Kormocske-3-agu

Többféle ágszámmal leht kapni. Minél több az ága a körmöcskének, annál sűrűbb és vastagabb lesz a hurkánk. 

Forrás: Pinterest

Az, hogy milyen a formája, anyaga igazából mindegy. Ki mire esküszik. Mindegyik nagyon jó és a célnak pontosan megfelel.

Most hogy már láttuk milyen körmöcskék léteznek, nézzük meg hogyan kell használni. Szerencsére a neten nagyon sok videót lehet találni. Próbáltam magyar nyelvűeket keresni, de lesz közte német is, mert az más szempontból lesz majd érdekes. 

Nézzük hogyan kell a körmöcskével dolgozni. 

Ugye, hogy nem is olyan nehéz? Akinek kell még egy kis segítésg az induláshoz, beraktam ide két ábrát, amit ha lement, segítség lehet mikor elakad, vagy elfelejtené, hogyan kell elindulni a körmöcskével. 

Forrás: Pinterest

Ha ezek után úgy döntünk nagy a szerelem a kötött zsinórok iránt és beruházunk egy kötőmalomra, akkor megmutatom, azt hogyan kell kezelni. 

Forrás:Pinterest

Először egy magyar videót mutatok, ez nagyon nagy segítség a beüzemeléshez és működéshez. Remélem hasznos.

A következő videók másban segítenek. Más a  minőség és a másodikban, már konkrét felhasználnást is látunk, hogy mit csinál a kötött hurkákból. Ha nem érdekel és nem érted a szöveget, az sem gond, tekerj a működéshez és hang nékül is tökéletesen érteni fogod mit csinál a hölgy. 

Most, hogy már tudjuk, hogy kell használni a kötőmalmot, nézzük mi mindent tudunk készíteni a segítségével. Mivel a hurkánk közepe üreges, könnyen bele tudjuk a közepébe dugni a drótot, amit aztán úgy hajlítgatunk, ahogy szeretnénk. Ettől lesz az egész formázható. Ha úgy érezzük, hogy nem tudunk magunktól direktbe betűket, formákat hajlítgatni, akkor mindenképpen kell egy minta, amit majd el fogunk készíteni. Pinteresten is tudunk nézelőni. Wordben vannak betűtípusok, vagy tudunk letölteni pl. erről az oldalról. Kinyomtatjuk a szót, mintát és máris van egy szamárvezetőnk a hajtogatáshoz. 

Forrás: Pinterest

Aki 3 dimenzióban szeretne alkotni, az sem okoz gondot, meg tudjuk oldani, csak a fantáziánk és a kézügyességünk szab határt. 

Forrás:Pinterest

Akik több féle technikát ismernek, azok bátran keverhetik. Mert egy pompon, egy makramé minta teljesen jól kombinálható a kötött zsinórunkkal. 

Forrás: Pinterst

Nem csak gyerekszobába készíthetünk dekorációt. Itt a példa, hogy egy ajtó kopogtató is készülhet ezzel a megoldással, sőt makraméval kombinálva. 

Forrás: Pinterest

Készíthetünk kulcstartót, a mintát dekorálhatjuk tüllel, szalaggal, rengeteg lehetőség van a kötött zsinórban. Akár ékszert is tudunk alkotni, nézzük meg mi mindent készíthetünk belőle. 

Forrás: Pinterest

Mint láthatod, nagyon sokféle dolgot tudunk a felhasználásával készíteni. Nagyon jó lehetőség maradékok elhasználására, óvodai, iskolai vásárokra kisebb ajándékok készítésére. 

Forrás:Pinterest

Remélem sikerült egy újabb alkotási lehetőséget bemutatni neked és kedvet is kaptál, hogy kipróbáld. Nagyon jópofa ajádnékokat lehet velük készíteni, és érdemes kipróbálni, mert aránylag haladós és nem kell hatalmas nagy kézügyesség. Mellesleg gyerekeknek kiváló fejlesztő hatású a körmöcske, úgy hogy nyugodtan adjuk a kezükbe. Legalább elfogynak a maradék fonalak. 

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

 

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.