+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Különleges horgolások 3 rész

Most hogy megrendelésre kötök egy pulcsit, minden más érdekel, csak a kötést halogatom. Borzasztó mikor nem azért köt az ember mert kedve van, hanem mert megigérte, mert kell… Biztosan sokan vagyunk így, hogy mikor határidőre kell a kézimunka valahogy sokkal nyögvenyelősebben megy, mintha csak magad szórakoztatására készítenéd. 

Most én is így vagyok, inkább szörfölgetek a neten és jobbnál jobb dolgokat gyűjtögetek ki, hogy ezt is, meg azt is ki kéne próbálni, megcsinálni. A kötés meg ott árválkodik a szatyorkában és várja a folytatást.

Forrás: Pinterest

Most is különleges hatású horgolásokat hoztam. Nagyon sok érdekes ötletet találtam, hátha neked is megtetszik valamelyik és kipróbálod. 

Szükségünk van egy kis kikapcsolódásra, egy kis sikerélményre. Akár a maradék fonalakat is feldolgozhatjuk, hogy legyen helye az új fonalaknak.

Forrás: Pinterest

Ehhez a mintához kimondottan jól állnak az átmenetes fonalak, nem kell bajlódni a színváltással, viszonylag kis egységek ismétlődnek, így nem gond az átmenet két szín között. 

Forrás: Pinterest

Ha már az átmenetes fonalaknál járunk, nézzük mi mindent tudunk még készíteni belőlük.

Forrás: https://patronesparacrochet.blogspot.com/2017/09/punto-mosaico-o-azulejos-a-crochet-ideal-para-esclavinas.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+PatronesParaCrochet+(Patrones+para+Crochet)

Mozaik ötlés, vagy horgolt csempe mintának is nevezetik a fenti mintát. Többféleképpen lehet elkészíteni, variálni. Lehet, hogy a sorok egymáshoz kapaszkodnak, horgolás közben csavarjuk a sorokat össze egy láncszemsorral.

Ha a felső képen lévő mintát szeretnét meghorgolni, a forrásra kattintva eljutsz az oldalra, ahol igaz nem magyarul, de levezetik a készítést. 

Forrás:https://patronesparacrochet.blogspot.com/2017/09/punto-mosaico-o-azulejos-a-crochet-ideal-para-esclavinas.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+PatronesParaCrochet+(Patrones+para+Crochet)

Ezt az egységet kell használnunk a folyamat során. A minta egység horgolásához van egy kis segítség.

Forrás: Pinterest

Néha nem is kell különleges minta, csak egy különleges ötlet. A fenti kép is jól mutatja, hogy semmi extra és mégis annyira egyedi tud lenni. Tehát néha érdemes ilyen szemmel is nézni a horgolást.

Ezután tegyük bele a tömőanyagot vagy a kispárnát a nyílásba.

A cikk-cakk horgolás nagyon egyszerű minta, pedig bonyolultnak tűnik. Kezdőknek is nagyon jó, mert nem igyényel mintaolvasási készséget, könnyen elkészül az ismétlődő minta, gyorsan haladunk. Jópofa takarókat lehet ezzel a mintával készíteni, de természetesen mást is készíthetünk vele. 

Forrás: https://www.crochetbeja.com/crochet-zigzag-stitch-to-use-in-many-works/

Forrás: Pinterst

Az alábbi minták nagyon jó kis takaróminták. Vidámak és nem is olyan bonyolultak. 

Forrás: https://ilove-crochet.com/crochet-blanket-stitch-pattern/

De ne csak takarókban gondolkozzunk, nézzük mi mindent tudunk még készíteni egy kis különleges mintával. Ránézésre tűnnek bonyolúltnak, de ha a mintaegységet begyakoroltuk, utána már menni fog. 

Forrás: Pinterest

A következő mintákkal is egy dús hatást tudunk eléreni, azért ezeket nagyon vastag fonalból ne készítsük el, mert nem fogjuk bírni. De egy középvastag fonalból már mehet a próbálkozás. 

Forrás: Pinterest

Ezt a mintát akár tároló dobozkák horgolásához is használhatjuk, de kélszülhet sapka is belőle. Érdemes kipróbálni, megfogdosni milyen a kész horgolás tapintása, és el lehet dönteni mit készítünk belőle.

Forrás: Pinterest

Néha egy apró trükk annyire más hatást tud létrehozni, hogy ezeket mindenképpen érdemes kirpóbálni. Aztán vagy tetszik, vagy nem, de ha már tudjuk, látjuk, hogy egy kis csalafintasággal mire vagyunk késpesek, akkor onnantól már saját magunk is variálhatjuk a tudásunkat. 

Forrás: Pinterest

A buborék horgolást már régebben bemutattam, de most újból előjött, mert egy színváltás máris más hatást vált ki, minta amikor végig egyszínű fonalból horgoljuk. 

Forrás: Pinterest

Most pedig még egy kis csavar, ezek bonyolultabb minták, de a videók alapján könnyen elsajátíthatók. Ha szereted a kihívásokat, érdemes kipróbálni őket.

Remélem sikerült egy kicsit felkelteni az érdeklődésedet és új ajtókat nyitottam meg a horgolás terén. Magamról tudom, hogy kell néha valami új, valami más, mert könnyen beleunok ha ugyanazt csinálom. Ezért is keresem állandóan az újabb és újabb mintákat, ötleteket, mert kell az újdonság varázsa.

Forrás: Pinterest

Ha találtál valami jó kis mintát, akkor ne késlekedj, vedd elő a horgolótűdet és jöhetnek a maradék fonalakt, hogy kipróbálj valami újat. Amikor pedig meg van az új szerelem, jöhet belőle a nagyobb projekt.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.