+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Hogyan dobjuk fel ruhánkat brossal, kitűzővel?

Mi jut eszedbe, ha egy brossra vagy egy kitűzőre gondolsz? A bross a ruhákra gombostűvel vagy bross alappal rögzíthető dísz. Ha egy brossra gondolsz, egy fém kép jut eszedbe, meglehetősen bonyolult részletekkel és gyönyörű szépséggel. De nem minden bross fémes. Ha kitűzőre gondolsz, a különböző feliratúak jutnak eszedbe.

Forrás: Pinterest

Most mutatutok neked olyan kitűzőket, brossokat, amelyeket elkészíthetsz filcből, textilből, mindenféle szövetből, hímezheted, varrhatod és ugyanolyan szép lesz, mint a fém társai. Sőt!

Forrás: Pinterest

Ezeket a különleges kitűzőket nem csak a ruhánkon hordhatjuk, díszíthetjük vele a sapkánkat, táskánkat is. 

Forrás Pinterest

Lehet kapni kész kör alakú kitűző alapokat is, amire szépen felragaszthatjuk vagy felvarrhatjuk a babafejeket. 

Forrás: Pinterest

A filccel nagyon jó ebben az esetben is dolgozni, nem kell elszegni, varrható, ragasztható, akár több réteg is egymásra. Ebben az esetben a babafejre a haj, a hajra a dísz, a kalap, stb. 

Forrás: Pinterest

Nem csak fejeket készíthetünk, hanem komplett babákat is. Ezek aztán tényleg nagyon egyediek, és felhívják magukra a figyelmet. 

Forrás: https://petapeca.blogspot.com/2010/?m=1

Ezeket a babákat ugyanúgy felöltöztetjük, mint a játék babákat. Készíthetünk különböző ruhakölteményeket rájuk, különböző megjelenéseket. Fátyolos, kalapos, fejdíszes, az interneten nagyon sok ötlet megtalálható. Érdemes nézelődni, jobbnál jobb ötleteket fogunk találni. 

 

Forrás: Pinterest

Szerencsére ezek a figurák, formák is kisméretűek, így nagyon sok maradék anyagot el tudunk ismét használni. Szeretem azokat a projekteket, amikor a felselegesnek vélt maradékokat tudjuk hasznosítani, normálisan, nem csak névlegesen.

Forrás: Pinterest

A baba fejeit meg tudjuk rajzolni, pirosítóval, festékkel tudjuk díszíteni. Egy kartonra fogjuk ráhúzni és kicsit ki is tömhetjük, így mégiscsak babásabb lesz. 

Forrás: Pinterest

Ha jó a kézügyességünk, akkor alkoholos vagy textil filccel megrajzolhatjuk az arcot, de akik ügyesen hímeznek, azok elővehetik a tűt és a fonalat, fantasztikusak a hímzett pofik is. 

Forrás: Pinterest

Felvarrhatjuk a haját, szemöldökét, masni mehet a hajába, toll a kalapjára. Fantasztikus lehetőségek vannak, csak el kell engedni a fantáziánkat. 

Forrás: Pinterest

Ha nincs kör brossalapunk, és nem kartonra húzzuk rá a fejet, akkor szimpla kitűzőalapot is tudunk használni. Ezeket hivatalosan fel szoktuk varrni, de manapaság azt látom, hogy sokan csak ragasztópisztollyal felragasztják a kitűző hátuljára.

Forrás: pinterest

Különböző hosszúságú kitűző alapokat lehet kapni, érdemes a kitűző méretéhez igazítani. 

Forrás: Pinterest

Készíthetünk mindenféle formát, ezeket varrhatjuk, ragaszthatjuk, hímezhetjük. 

Forrás: Pinterest

Fantasztikusak a hímzett kitűzök is. Különböző formákat készíthetünk, a hímzés mintája lehet modern, vagy klasszikus. A hímzett kép lehet tájkép, állat, arc, rajtunk múlik mihez szeretnénk készíteni, van-e konkrét elképzelésünk, hogy a téli kabátunkhoz készül majd, vagy a nyári kalapunkra. 

Forrás: Pinterest

Aki szeretne minőségi munkát kiadni a keze közül, az a bross alapot is be tudja vonni anyaggal, ezáltal elegánsabb lesz a kitűzőnk. 

Forrás: Pinterest

Ugye milye különleges a kardigánon? Hol látsz ilyet az utcán? Senkin. Légy te az első, aki ilyen szuper kis alkotásokkal feldobja a ruhatárát.

Forrás: Pinterest

Kész műalkotások ezek a filcbők lészült brossok. 

Forrás: https://www.livemaster.ru/item/13587403-ukrasheniya-brosh-kukolka-iz-fetra

Ezek a bross babák kiegészítik megjelenésünket, és felkeltik mások figyelmét. Megéri szerintem. 

Forrás: Pinterest

A filcen kívül elhasználhatjuk a régi farmereket, szalag darabokat is. Kis virágokat tekerünk belőlük és azt rögzítjük a bross alapra. 

Forrás: Pinterest

Ha a hagyományos formákat kedvelő vagy, akkor is tudsz különlegeset alkotni. A felhasznált anyagok, a hímzések, mind egyedivé teszik a brossodat. 

Forrás: Pinterest

Már tematikusak is lehetnek a kitűzőid. Állatbarátoknak különböző állat motívumokkal lehet kedveskedni. 

Forrás: Pinterest

Egy kis gyöngy, egy kic csipke, egy gomb, annyira egyedivé, különlegessé tudja tenni a kézimunkánkat. 

Forrás:Pinterest

Forrás: Pinterest

Szerintem ha ezeket a kitűzőket, brossokat végignézted, akkor biztos van, ami nagyon megtetszett és ha nem is készíted el, de ad egy kis löketet, hogy készíts valami egyedit, valami különlegeset, ami csak a tiéd, ami te vagy. 

Forrás: https://amandafatherazi.com/

Remélem tudtam valami különlegeset mutatni és meghozta a kedvet a kézimunkázáshoz.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.