+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Hímzett tűpárnák készítése

Ebben a blogban most összegyűjtök pár ötletet, hogyan készíthetünk magunknak vagy ajándékba egyedi hímzett tűpárnát, ollótartót, minden szépséget, amit a varráshoz tudunk használni.

Forrás: Pinterest

Sokan kaptak varrógépet, vagy varródobozt karácsonyra, így most még egyedibbé tehetjük a varrósarkunkat, varródobozunkat ezekkel a szépen hímzett tűpárnákkal.

Forrás: Pinterest

Aki pedig varr, annak mindig szüksége van tűpárnára. De ezek a hímzett szépségek lehetnek szimplán dekorációk is. 

Forrás: Pinterest

A tűpárna készítése többféle módon történhet, most a hímzett tűpárnákat gyűjtöttem össze. Hímezhetsz filcre, pamutvászonra, lenvászonra, bármilyen anyag darabra, amit meg tudsz hímezni. 

Forrás: Pinterest

Szükségünk lesz osztott hímzőfonalra vagy perlé hímzőfonalra, amivel jobban szeretsz dolgozni, ami jobb a mintádhoz. Szalag, ha szalaghímzést alkalmazol.

Forrás: Pinterest

Hímzés fajtákat itt most nem mutatom be, de régebbi blogokban meg tudod nézni a brazíl hímzést, a különböző hímzés fajtákat, különleges hímzéseket is.

Érdemes szétnézni, ha bizonytalan vagy magadban, hogy hogyan készíts el bizonyos öltéseket. Rengeteg ötletet, mintát találsz ezekben a blogokban.

Forrás:Pinterest

Először érdemes formát választani, milyen lesz? Szív, kör, dobozka, szögletes, tök forma. Bármilyen is a mintánk, mindenképpen szabáskor hagyjunk rá varrásszélt. 

Érdemes először kihímezni és utána kiszabni.

Forrás: Pinterest

Hímzésmintákat is találunk az interneten, vagy mi magunk is meg tudjuk tervezni az anyagra. Van aki szereti előre felrajzolni, vannak akik hímzés közben találják ki a mintát és fejből hímeznek. Bármelyiket is választod, a lényeg, hogy te készíted és nagyon egyedi lesz. 

Forrás: Pinterest

Érdemes a hímzésnél arra ügyelni, hogy a legszélekre ne hímezzünk, mert az összevarrásnál belevarrhatunk a hímzésbe és akkor elveszik a minta. Ezért érdemes legalább a formát felrajzolni az anyagra, hogy tudjuk meddig nyújtózhatunk hímzés közben. 

Forrás: Pinterest

A hímzéshez érdemes hímzőkeretet használni, sokkal könnyebben tudunk dolgozni. Én általában kisebb hímzőkeretet használok, mert nekem kényelmesebb vele dolgozni, de mindenkinek érdemes kitapasztalni, milyen mérettel tud könnyen hímezni, mi esik neki kézre. 

Forrás: Pinterest

Többféle megoldás is lehet, sima kis tűpárna, amikor két ugyanolyan formát összevarrunk, kitömünk. Ezek a legegyszerűbbek, könnyen elkészíthetőek. 

Forrás: Pinterest

Vannak azok, amelyek egy beföttes üveg tetejére készített tűpárnák. Itt a tetőre aplikáljuk fel a textilt, és a fedő és a textil közé teszünk tömőanyagot, vattát. 

Forrás:Pinterest

Hasonló megoldás, de beföttés üveg nélkül, amikor egy vastagabb karton lap lesz a tűpárna alja és erre tesszük a tűpárna részt. 

Forrás: Pinterest

Továbbá, ha azt szeretnénk, hogy kézre lehessen tenni, akkor összevarráskor kell a gumiszalagot is közévarrni az anyagnak és utána kitömni a párnácskát és bevarrni a tömőnyílást. 

Forrás: Pinterest

Természetesen, ha tényleges használati tárgynak szeretnénk készíteni, akkor nem érdemes a tűpárna teljes felületét kihímezni. Oldalára, körben a szélén érdemes mintákat készíteni. Lehet csipkével, gombbal, szalagokkal dekorálni.

Forrás: Pinterest

Amit inkább dekorációnak készítünk, azt természetesen telibe is hímezhetjük. Ezek a finom hímzések egy különleges hangulatot adnak ezekenek a tűpárnáknak. Sokkal finomabbak, elegánsabbak, mint az egyszínű társaik.

Forrás: Pinterest

Ha belejöttünk, akkor készíthetünk mellé ollótartót is. Akár egy teljes szettet is, ami egy nagyon elegáns ajándék is lehet. 

Forrás: Pinterest

Nagyon sokféle ötlet van fent az intereneten, érdemes nézelődni, inspirálódni. 

Forrás: Pinterest

Érdemes megnézni a formákat, mintákat, színválasztást. Megatalálni azt, ami a legjobban tetszik nekünk. Keverhetjük az öltésfajtákat, stílusokat, már  nagyon sokféle modern forma is van fent az interneten.

Forrás: Pinterest

Pont a napokban láttam egy csoportban egy hölgy hímzését, és nagyon meglepett. A hagyományos – én matyó hímzésnek nevezem- lapos öltéssel készült hímzett asztalterítőt tette fel, pasztell színekkel kihímezve. Ez a színválasztás egy teljesen más hatást váltott ki. Többször meg kellett néznem, bele nagyítottam, és valahogy az egész olyan finom volt, olyan más.

Forrás: Pinterst

Tehát ebből is látszik, hogy érdemes egy kicsit elrugaszkodni a megszokott formáktól, színvilágtól. Megéri kísérletezni.

Forrás: Pinterest

Annyi szépséges csoda állítható így elő, hogy szerintem ha nézegeti az ember őket, egyből kedvet kap, hogy még ezt is és ezt is meg akarom csinálni. 

Forrás: Pinterest

Ezeket a projekteket azért is szeretem, mert nincs szükség sok anyagra hozzá, el tudjuk használni a maradék anyagokat, fonalakat és aránylag gyorsan van késztermék. A mai felgyorsult világban a legtöbb ember gyorsan, azonnal akar eredményt. Ezért ezek a kis hímzett csodák tökéletesen alkalmasak arra, hogy megadják nekünk a gyors eredmény okozta boldogságot. 

Forrás: Pinterest

Remélem tudtam neked valami újdonságot mutatni, vagy legalább meghozni a kedvet egy kis hímzéshez.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.