+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Hogyan hímezzünk levelet?

Azt gondolnánk, hogy már rég kiment a divatból és csak a nagymamák tudnak hímezni, pedig nem így van. Még ma is sokan keresik és nagy a népszerűsége. Igaz a gépi hímzés ma már sokkal gyorsabb „gyártást” tesz lehetővé, de közben azért népszerűsíti is a hímzést. Mert hiába gépi, azért mégiscsak hímzett termékről beszélünk.

Forrás: Pinterest

A kreatív alkotás boldoggá tesz minket, sokkal nagyobb örömöt tud adni, mintha ugyanazt megvennénk készen. A mai rohanó világban muszáj egy kis kikapcsolódás, kell egy kis „énidő” ami feltölt minket, kikapcsol. A kézimunkázás, mindenféle kreatív alkotás, kertészkedés, olvasás, sportolás… mind alkalmas arra, hogy feltöltse a testünket és a lelkünket is. 

Forrás: Pinterest

A hímzés megkezdése előtt, keressünk egy jó mintát. Újságokban, interneten, könyvekben találhatunk rengeteg mintát. Kimásolásásához használhatunk transzfer papírt, indigót, pauszpapírt, ezzel át tudjuk másolni őket az anyagra.

A minta után jöhetnek a színek.  Ehhez a hímzéshez a perlé hímzőfonalakat használjuk.

A hímzés azért könnyűnek látszik, és tényleg nem bonyolult, de mint minden alkotásnál a gyakorlás sokkal finommabbá, szebbé, precízebbé teszi a munkánkat. Tehát nem szabad az első girbe-gurba hímzésünk láttán feladni és sutba dobni a kézimunkát. 

Forrás: Pinterest

A levelek a virágok után nagyon fontos elemek a hímzésnél. A levél formától függetlenül sokféleképpen kihímezhető. Most próbáltam összegyűjteni pár hímzés megoldást, hogyan lehet szép vagy éppen különleges leveleket hímezni.

Forrás: Pinterest

A lenti képen jól látszik, hogy mennyivel másabb a kinézete egy levélnek, ha más-más technikával, vagy más irányból hímezzük. Érdemes kipróbálni és amelyik a legjobban tetszik nekünk azt alkalmazni.

Forrás: Pinterest

Faleveleket és természetesen más formákat is lehet több színnel vagy színátmenettel hímezni.

Forrás: Pinterest

Az alábbi módon tudjuk elkészíteni az átmenetes leveleket.

Forrás: Pinterest

Nem csak kitöltött falevelek léteznek. Lehet csak kontúrt hímezni vagy esetleg erezetet. 

Forrás: Pinterest

A videóikban jobban látszanak a technikák, megoldások, érdemes végig nézni őket. 

Nagyon divatosak a nagy pálmalevelek, az interneten találunk jó kis ötleteket, sablonokat, akár komplett csomagokat is tudunk vásárolni, amiben minden benne van. 

Forrás:https://www.etsy.com/listing/801906207/embroidery-pattern-monstera-leaves?epik=dj0yJnU9WDN4VHdxWFpjWnl1UE1mM1Q3NWI3LW5yNjNoa0MyUjkmcD0wJm49M044Uk5aQXBJVTQzNUduRDJhYTBWQSZ0PUFBQUFBR0o3NGdz

Akik saját tervezést szeretnének, azoknak kiindulásnak van itt sablon, amivel el lehet kezdeni.  Ezt átmásoljuk és bármilyen módszerrel kihímezhetjük. Elég csak a körvonalát, vagy akár teljesen ki is tölthetjük. Variálhatjuk a színeket is.

Forrás:Pinterest

Nagyon szép falevelek készíthetőek ha a színekkel variálunk. Jól jöhetnek az  átmenetes hímzőfonalak is. Nagyon érdekes hatást tudunk elérni velük.

Forrás: Pinterest

Ha tömöttebb faleveleket szeretnénk, akkor a hímzésünk alá tehetünk vliest és úgy hímezzük ki. Ezáltal ducibb lesz. Arra viszont figyelni kell, hogy ilyen esetben a szálak között ne bújjon ki a vlies.

Forrás:Pinterest

Ha kedvet kaptál a hímzéshez, akkor remélem tudtam egy kis segítséget nyújtani és találtál számodra megfelelő mintát. 

Ha azt gondolnád, hogy ódivatú a hímzés, nézd meg alábbi képeket, a meskán megtalálod őket. Nagyon ízlésesen is lehet hímezni, a modern mai világba is beilleszthetőek. 

Forrás: https://www.meska.hu/p4584419-juharfa-es-tolgyfa-level-himzett-kep-duo

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.