+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Azoknak akiknek sosem marad meg az orchidea

Nem tudom, te hogy vagy vele, de nekem valahogy sosem marad meg az orchidea. Teszem a konyhába, a fürdőbe, a hálóba, teljesen mindegy előbb vagy utóbb már csak egy pálcika mered rám.

Legutóbb a nagylányom ballagására kaptam az osztálytól egyet, és szép volt egy darabaig, aztán lehullottak a levelek és pár levél társaságában árválkodik egy zöld rudacska. Ezt nézem majd egy éve.

Forrás:Pinterest

Egy kedves ismerősöm mondta, nyugi, pihen, tápozzam, majd jönnek a virágok. Hát azóta is várom az ébredést, de megfogadtam, most nem válok meg tőle, nézem, ápolgatom és reménykedem. 

Forrás:Pinterest

Közben kicsit irigykedve nézem a boltommal szemben lévő panel, majdnem minden ablakában pompázó virágokkal teli lévő orchideákat. 

Forrás:Pinterest

Akár hová megyek lépten-nyomom látom, hogy másoknak olyan jól el vannak, virágoznak. Minden alkalommal a kertészeti boltban, de már az élelemiszer áruházakban is az orrom alá van dörögölve, nézd virágzom, vigyél haza. Tényleg elolvastam mindent, még a gyerek fogalmazását is áttanyulmányoztam, hogyan kell az orchideát életben tartani, valamiért nekem nem megy. 

Most mutatok pár ötletet, hogyan lehet, olyan orchideánk, amit vélhetőleg életben tudunk tartani, ha nem bomlik le a horgolás.

Forrás: Pinterest

Az orchideának a virágja a különleges. Sokféle fajta orchidea létezik, te is el tudsz készíteni többféle verizót is. Mutatok pár lehetőséget, meglátod, melyik nyeri el a tetszésedet. 

Forrás:Pinterest

 

Forrás:Pinterest

A virág összeszerelése nagyon fontos elem. Drótok segítségével tudjuk megvalósítani. 

Forrás:Pinterest

Forrás:Pinterest

Ha nem tudsz vagy nem akarsz horgolni, akkor hímezni is lehet. Az alábbi keresztszemes mintákkal szép orchideát varázsolhatunk a lakásunkba és biztosan nem kell attól félni, hogy lehullik a virágja. 

Forrás:Pinterest

Rajtad múlik milyen fajtát hímzel magadnak és milyen színűt. Szebbnél szebb minták találhatóak a neten, érdemes keresgélni. Nem csak faliképben lehet gondolkozni. Egy konyharuhnán, törölközőn, párnán is jól mutat, de akár egy ruhadarabunkra is rá lehet hímezni. 

Forrás:Pinterest

Forrás:Pinterest

Ha hímzés a te műfajod, de nem a keresztszemes, akkor se búsúlj, mert találtam neked mintát és videót, hogy lapos öltéssel is el tudd készíteni a saját orchideádat.

Forrás:Pinterest

Amennyiben hímezni sincs kedved, akkor sem úszod meg. Mutatok egy másik megoldást. Képzeld, filcből is el tudod készíteni a kedvenc orchideádat. Jó ugye?

Forrás:Pinterest

Nem is gondolnád, hgoy ezek a virágok filcből vanank. Pedig igen. Te magad is el tudod készíteni. 

Forrás: Pinterest

A jól kiválasztott virág imntákon múlik minden. 

Forrás: https://liagriffith.com/felt-orchid-plant/

 Őszinte leszek, én most a kézimunkázás és olvasás utáni nagy kedvencemet a legót vettem elő. Van aki tudja rólam, hogy az orchideák hiába imádom őket, ők valamiért nem akaranak engem, ezért meglepett egy orchidea legóval. Nem is tudtam, hogy a legónak vannak ilyen darabjai is, én valahogy megmaradtam a házak, autók, daruk világában. De most örömmel, mondjuk úgy hatalmas boldogsággal vetettem bele magam, ennek a csodának a megépítésébe. El is készült. Ha a Gombocska felé jársz, meg is nézheted a kirakatban. Nagyon büszke vagyok, hogy most már nekem is van egy orchideám, ami ott virít az ablakomban, max. ha bénázok a szalagfüggönnyel, le tudok verni egy-két szirmot, de lehet akkor írok a legónak kérek pár szirmot még:). 

Úgy hogy én egyelőre ezt az átmenetei megoldást választottam, de azért otthon még kirartóan ápolom a pálcikámat az ablakban. 

Most már tudod, hogy ha esetleg valamit nem tudunk megtartani, megvenni, akár el is tudjuk készíteni mi magunk is. Van azért ebben egy másféle öröm, szerintem érdemes kipróbálni.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz. A legomat most szólok, nem adom 🙂

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

 

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.