+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Különleges modern hímzések

Vannak különböző időszakaim, mikor hosszabb ideig egy-egy dolog érdekel és azzal fogalalkozom. Legutóbb hetekig a horgolással, amigurumival múlattam az időt, most újból rákaptam a hímzésekre. 

Legutóbb a levelek hímzését boncolgattuk, most is hímzés, de most különleges alkotásokat mutatok be. Ezzel is mutatva, hogy a hímzés is lehet modern és különleges.

Forrás: Pinterest

Lehet a hímzés is mai, modern, friss és különleges. Nem csak matyó virágok és különleges népi elemek léteznek. Megjegyzem a népi motívumok is újból és szerintem mindig divatban lesznek. Lehet, hogy nem terítőn, de tornacipőn, szoknyán, sapkán, táskán újból és újból megjelennek. 

Most nem ilyen hímzéseket gyűjtöttem össze, hanem teljesen másokat. Tájképek, virágok, modern köntösben. 

Forrás : Pinterest

https://sosuperawesome.com/post/178775308661/embroidery-hoops-shimunia-on-etsy-see-our-etsy

A szenpétervári Vera Shimunia lenyűgöző képeket hímze, különféle szálak, fonalak felhasználásával. Csodálatos tájakat alkot, ezeket az Etsy-n értékesíti is. 

Engem a felhői ragadtak meg, még nem jöttem rá, hogyan is csinálja, de fantasztikusak. Érdemes megnézni a többi alkotását is, most én csak párat tudok ide betenni. 

Forrás: Pinterest

Instagrammon is rengetegen követik a hímzőmesterként is csodált hölgyet. Vera a bolyhos felhők feltalálójának is nevezi magát. Különleges extra fonalakat használ, ami pufi hatást adnak a hímzésnek. Nagyon szeret a színekkel kísérletezni, ez látszik a képein, hogy különböző színvilágban készülnek a “festményei”.

Forrás:https://www.boredpanda.com/embroidery-art-shimunia/?media_id=3130381&utm_source=pinterest&utm_medium=social&utm_campaign=organic

Művészete fő témája a természet. A színek, a virágos mezők, de sokszor a virágboltok kirakatai inspirálják. Manapság sokan szeretnének tőle tanulni, többen miatta ragadtak tűt és csérnát, hogy hímezhessenek. 

Forrás: Pinterest

A következó hölgy az amarikai Carrie Goff hímzőnő. Édesanyja nagyon jól rajzolt, gyerekkori álma volt, hogy művész legyen. Végül a rajztól kicsit elkanyarodva a hímzés vált szenvedélyévé, ebben éli ki krativitását. Legtöbbször pozsgás növényeket, kaktuszokat hímez 3D formában. 

Forrás: https://www.livemaster.ru/topic/3209924-article-vyshitaya-oranzhereya-obemnye-panno-carrie-goff-kotorye-legko-zamenyat-domashnie-rasteniya?fbclid=IwAR1vE0Y0uaAAY-I_NpkffQiJsS71pamh1BXf_X7S8XoUoSDVsa8e5In2ags

A hölgy nagyon különleges 3D-s alkotásokat készít, a fonalon kívül filcek, kövek, gyöngyök is helyet kapnak az alkotásban. 

Forrás: Pinterest

Nem csak a szokásos vászonra lehet hímezni, hímezhtünk farmerra, filcre, bármiylen anyagra. Mindenfeéle fonallal, anyaggal érdemes kísérletezni, érdekes hatásokat tudunk elérni. 

Forrás:Pinterest

Akik maradnának a hagyományos hímzésnél és nem mernek vagy nem akarnak nagy kísérletezésbe kezdeni, azok megpbálhatják ezeket a virágokat, kaspókat meghímezni. Különféle formákban, alakpokra. Nagyon moderndek és ízlésesek tudnak lenni.

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Nagyon különlegesek az ok a hímzéásek, amikor a képbe más anyagokat is beviszünk, belehímzünk. 

Forrás: Pinterest

Gyöngyökkel nagyon élethű gyümölcsök, zöldségek hímezhetőek. 

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Néha csak egy jól kiválasztott hímzésminta segítsével különleges képeket tudunk alkotni. 

Forrás: Pinterest

Nem kell mindig nagy dolgokra gondolni, akik nem tudnak annyira sokféle hímzés fajtát, azok is nyugodtan kipróbálhatják magukat. 

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Remélem sikerült valami újat mutatni, valami különlegeset, ami ad neked is valami pluszt a mai napra.  Ebben a borongós időben kimondottan üdítően hatnak ezek az alkotások. Nekem mindenképpen.

Forrás: Pinterest

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.