+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Őszi horgolmányok-tökös, makkos őszi hangulat

Az utolsó napsugarakat is kiélvezhettük, jönnek a szürke, hideg őszi napok. Az őszi hangulathoz már hozzátartozik a tök, a makk, toboz, gesztenye gyűjtése, dekorálása, horgolása. Ezért ebben a blogban próbálok neked összegyűjteni pár cukiságot, amivel őszi hangulatot tudsz teremteni a lakásodban, munkahelyeden, a gyerekeknél. Ezekkel a kis apróságokkal ezekben a hüvősebb napokban egy jó meleg takaróba bebugyolálva el tudjuk ütni az időt, hasznosan. 

Forrás: Pinterest

Nem tudom miért, de a horgolt gombák mostanában lenyűgöznek. Különlegesek, a színeik, a formáik, valahogy megfognak. Mondjuk a férjem pont megkérdezte, ki horgol gombát és miért? Nem tudom, mert tetszik. Ennyi. Mi másért horgolnánk?

Forrás: https://fabartdiy.org/crochet-mushrom-keychain-amigurumi-free-pattern/

Készítehünk belőle kulcstartót vagy csak egyszerű dekorációt. Bármilyen fonalat használhatunk, díszíthetjük gyöngyökkel is akár. 

Nagyon sokféle gombát tudunk készíteni, a kalapok formája a tönkök hossza, szélessége, mind-mind újabb és újabb lehetőségeket ad nekünk, hogy kölönleges gomba állományunk legyen. Azért is szeretem a gomba horgolását, mert ebben az esetben is nagyon jól el lehet használni a maradék fonalakat. Nem kell sok a kalapjához, a tönkhöz. Az sem baj, ha nem egyforma a szín, mert attól különlegesebb.

Forrás: Pinterest

Az internet tele van szebbnél szebb horgolt gombákkal. Érdemes nézelődni és kísérletezni. 

Ha már a gombáknál tartunk, az évek óta tartó manó őrületet is rá lehet húzni akár egy gombára is. Azt gondoltam, hogy ez a manó őrület egy-két év és lecseng, de azt látom, hogy most már nem csak karácsonykor kerül elő. Láttam már hangszeres manókat, őszi manókat, valentin napi manókat, húsvéti manókat, tehát minden ünnepre, évszakra van már manó, így nem szabad kihagyni a gomba manót sem.

Forrás: https://xn--amgurum-sfb.com/amigurumi-mushroom-gnome-free-crochet-pattern/

Ennek a cuki gomba manónak a leírását a linkre kattintva megtalálod. Szépen le van vezetve hogyan kell kialakítani a kalapját. 

Forrás: https://xn--amgurum-sfb.com/amigurumi-mushroom-gnome-free-crochet-pattern/

Ha már manó, akkor legyen toboz manó és makk manó is, őszi manó is. Kifogyhatatlan téma a manó láz. 

 

Forrás: https://www.scribd.com/document/563408621/4-5843958963678218612

És ha már ősz és manó, itt a tökmanó. Igaz ha agyon ütnek se értem a fahéj és a tejszínhab részletet a tetején. Értem, hogy egy csésze a feje, de tökös valami habbal? Vagy csak mást látok ebbe a manóba. Ettől függetlenül nagyon cuki és dekoratív, érdemes elkészíteni. 

Forrás: https://www.ravelry.com/patterns/sources/olga-chemerys-ravelry-store/patterns

Tökmanó után kihagyhatatlan ajánlat a tökházikó horgolása. Többféle mesebeli tökházikó készíthető. Kis erdei tökházikó, halloweeni tökházikó, boszorkányos házikó. Ez is lassan olyan, mint a manó, bármi lehet belőle a dekoráción múlik mire használjuk, mit szeretnénk kifejezni vele.

Forrás: https://www.crazypatterns.net/en/blog/2742/free-crochet-pattern-for-pumpkin-house

Nagyon cukik ezek a házikók, tökfejek, ugyanúgy használhatjuk halloweeni dekorációnak, ki tudjuk tenni az ablakba. Ha egy üvegecskét teszünk a belsejébe és abba egy örökmécsest, akkor még világítani is tud. 

 

Forrás: https://icancrochetthat.com/halloween-crochet-patterns/

Ha rutinos horgolók vagyunk, és van időnk az apró részletekre, akkor érdemes megpróbálkozni egy ilyen kis házikóval. Nagyon hangulatos, és tetszetős kis darab. 

Forrás: Pinterest

Az őszi hangulathoz hozzátartozik a körte és az alma is. Ezeket a körtéket az aranysárgától az óranyig, a fehértől a zöldig, de akár gránátalma színben is elkészítheted. Mindegyikben nagyon szépen mutat.

Forrás: https://littleconkers.co.uk/pear-ornaments/

Ezek a körte figurák, akár karácsonfa dísznek is jók, ha olyan színvilágban horgoljuk őket. 

Forrás: https://ok.ru/velurr/topic/154714181076232

Az őszi horgolmányok közül nem hiányozhatt a tök mellől a makk sem. 

Forrás: Pinterest

Makk készítésnél felhasználhatunk makk „sapkákat”, fenyőtobozt, de még hungarocell tojást is körbe horgolhatunk. 

Fenyőtobozokról sem szabad megfeledkezni. Aki tud gyűjteni a természetben, az fel tudja őket használni. Készíthetünk belőle koszorút, de már készülhetünk a karácsonyra is, fenyőtoboz kis masnival, esetleg hóspray-vell lefújva és már kész is a havas toboz. Ha viszont nem tudunk gyűjteni, akkor horgoljunk mi magunk.

Forrás: https://thecrochetcrowd.com/oversized-decor-crochet-pinecones/

A fenyőtoboz nem csak felnőtteknek, hanem gyerekeknek is kiváló kézműveskedési lehetőség. A fenyőtobozok horgolása sokféleképpen történhet, vannak egyszerűbb és bonyolúltabb minták is.

Forrás: https://yarnfreak-blog.blogspot.com/2013/12/diy-crochet-pine-cones.html

A linkekre kattintva meg tudod nézni a leírásokat. Bármilyen fonalból készítheted, egy a fontos, mint minden horgolásnál, hogy a tű mérete passzoljon a fonalhoz. 

Forrás:https://fabartdiy.org/pine-cone-free-crochet-patterns/

Így hogy már haladunk a tél felé, a csipkebogyó is előkerül. Nagyon szép dekorációs alapanyag. Gyönyörű koszorúkat, asztali díszeket lehet vele készíteni.  Viszont horgolni is tudunk és akkor örök díszeink maradnak. 

 

Forrás: https://amimore.ru/vetochka-shipovnika-1912

Remélem sikerült egy kis kedvcsinálót készíteni neked és valamelyik tavaszi dekorációt elkészíted. Azért szeretem ezeket a minákat, mert aránylag gyorsan elkészülnek, hamar van eredmény, szépek, színesek és vidámak. 

Forrás: Pinterest

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.