+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Őszi hangulatú kendők, stólák, takarók

Igaz nyári születésű vagyok és a kedvenc évszakom a nyár, imádom a napsugarat, a meleget, de az ősz színeit szeretem a legjobban. Minden évszakban van valami szépség, az ősz a színeiről híres. A sárga, narancs, zöld, barna és vörös színek árnyalatai amelyek most megtalálhatóak fákon, bokrokon és a földön. Imádunk ebben az évszakban a kutyámmal sétálni, ő imád az avarban ugrálni, én pedig gyönyörködöm a színekben. Még fotózni, festeni sem lehet ilyen szépet. Semmi nem adja vissza a valóságot. 

Forrás:https://horgolmany.blogspot.com/2014/09/ha-te-is-joban-akarsz-lenni-az-osszel.html

Van egy járdaszakasz, amit körbeölelnek fák, bokrok, a kerítésre felfutott vadszőlő, a járda mellett puha moha takaró…valami fantasztikus, ez a kedvenc szakaszunk. Tavasszal is gyönyörű, ahogy ébred a természet, de ilyenkor ősszel, egy színpompás lombtakaró alatt sétálni a legjobb élmény. Szemet gyönyörködtető és lélekmelengető.

Forrás: https://ineeditcrochet.com/the-bauble-bandana-cowl-free-crochet-pattern/#google_vignette

Ezért is gondolom, hogy ilyenkor nem szabad kihagyni, az ilyen árnyalatú fonalakkal való kézimunkázást. Egy ilyen őszi hangulatú sál, stóla, kendő vagy takaró, velünk hordozza a csodálatos őszt. 

Forrás:https://carlieflo.com/free-triangle-shawl-crochet-pattern-the-riverside-wrap/

Ebben a blogban ezért igyekeztem minél több őszi színben pompázó takarót, sálat, kendőt összegyűjeni, hogy ki tudd őket próbálni.

Forrás:https://1001patterns.com/woodland-blanket-cal-free-crochet-pattern/?ssp_iabi=1684105625674

Remélem neked is megtetszenek ezek a színek, formák és kipróbálsz egyet. Nagyon szépek, igyekeztem mindenféle nehézségi fokút összegyűjteni, hogy a kezdők és a haladók is találjanak maguknak valami szépet.

Forrás:https://theturtletrunk.com/bonfire-scarf-crochet-pattern/

Ezekben az őszi napsütéses délutánokon nincs is jobb dolog, mint sétálni egyet egy közeli erdőben és ihletet gyűjteni, az esti horgoláshoz.

Forrás:https://crochetpedia.com/granny-ripple-stitch/?epik=dj0yJnU9bWtzNG9TMlNMYjlWX1lBbHJGQ1JMRWlRMWV2eWlMdEYmcD0wJm49enNxZmIzRzZIaGt3WHBra2pNOVNVUSZ0PUFBQUFBR1UybWVn

Igazából, ha megnézzük a mintákat és begyakoroljuk, akkor készíthetünk ugyanazon mintával bármit. Lehet kendő bojtokkal a sarkain, lehet stóla vagy sál, de akár horgolt szegéllyel takaró. Ezek a minták többféle felhasználásra is alkalmasak. Nagyon sok leírás többféle sál vagy kendő mérethez megadja a leírást. Van ahol az ismétlődő elemeket írják le, és ezzel mi már úgy gazdálkodunk, ahogy szeretnénk.

Forrás:https://www.amandacrochets.com/falling-leaves-throw-blanket/

Használhatunk modern mintákat, kontrasztos színeket, nem kell arra gondolni, hogy egy horgolt sál vagy kendő öreges. Fiataloknak és idősebbeknek is nagyon jól áll az ősz színeiben pompázó kiegészítők.

Nézed az őszi színeket, az árnyalatokat és ellazulsz, nyugalmat áraszt. Már ezért érdemes elkészíteni a saját őszi takarónkat. 

Forrás: https://www.anniescatalog.com/detail.html?prod_id=165903&cat_id=947

Ez a levélmotívumos minta bonyolúltnak tűnik, minden sor ugyanabból a levélmotívumból áll. Könnyen követhető a minta és fantasztikus a hatás. 

Forrás: https://www.crochet-world.com/blog/?p=11237

Imádni való a lehulló falevél minta, ugyan szellős, de simán el tudok képzelni egy stólát belőle, de akár takarót is. 

Használhatunk színátmenetes fonalat, de akár több fonalat is, amelyek bizonyos mintánként váltakoznak. 

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=j6LS8dzAxII&t=3s

Fantasztikus minták és színösszeállítások. Sokan mondják, nem tudják, milyen színt mivel párosítsanak. Ezért érdemes ilyen képeket nézni, mert innen lehet ötleteket meríteni. Láthatjuk melyik szín mivel passzol, mivel haromonizál. Már ezek is sokat segíthetnek nekünk az alkotásban.

Forrás: https://crochet-news.com/fire-blanket-crochet-pattern/#_a5y_p=6452966

Ha a forrásokra kattintasz, megtalálod a minták leírását, vagy elérését. Vannak ingyenes és fizetős minták is, amelyik tetszik be tudod szerezni. 

Forrás: https://fabartdiy.org/3d-pumpkin-patch-stitch-free-crochet-pattern/

Ősz közepén a tök hangulat eluralkodik rajtunk, ezért készíthetsz saját 3D-s tökhangulató takarót magadnak. Ez a minta nagyon jópofa, tetszetős. Akár kezdő horogló vagy, akár profi imádni fogod ezt a mintát. Akár még kis tökszütyőt is készíthetsz belőle, nem csak takarót. Látogass ezl az oldalra és meglátod milyen jó kis lehetőségek rejlenek a mintában.

 

Forrás: https://patterncenter.com/fall-foliage-afghan-crochet-pattern-free/

Ez a takaró alpesi öltéssel készült, ha nem ismered sincs gond, a linkre kattintva meg tudod nézni, hogyan is készül. Fantasztikus hatást lehet vele elérni. 

Forrás: https://www.instagram.com/p/Bqm47ZzHBEu/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=w43472nbbsyb&epik=dj0yJnU9QkFQVlllMHc1c0ZRNE5uaGswbktlLUcwcnNyaGtkNFYmcD0wJm49Q0xWelZVelFPWFBNajJlY18xajFsdyZ0PUFBQUFBR1Uyb2RN

Ha nem szeretünk egyben nagy takarót horgolni, akkor készíthetünk kis elemeket és mint a nagyi kockánál, összehorgoljuk őket. 

Forrás:https://1001patterns.com/woodland-blanket-cal-free-crochet-pattern/

A különböző textúrák, minták mind-mind más hangulatot adnak egy-egy takarónak . Érdemes szétnézni, hogy melyik minta tetszik a legjobban nekünk, vagy melyik áll hozzánk a legközelebb és azt kipróbálni.

Forrás: https://spottedhorsedesignco.com/chunky-crochet-blanket/

Emellé a vastag horgolt takaró mellé már csak egy forró tea vagy kakaó kell meg egy jó könyv. Vastag könnyű fonalból érdemes készíteni, meleg és még sem lesz mázsás súlya. 

Forrás: https://www.ilikecrochet.com/crochet-afghan-patterns/autumn-fields-throw/

Ha snasznak érezzük a sima horgolt takarónkat, akkor egy horgolt szegéllyel fel tudjuk dobni. 

Forrás: https://nanascraftyhome.com/extreme-drop-leaf-crochet-stitch-photo-and-video-tutorial/

Az őszi falevél minta többféle módon megjelenhet, nem csak színeiben, hanem formájában is. 

Forrás: https://urbaki.com/crochet/easy-and-fast-crochet-texture-world-blanket/

 Mindenféle formát és színt sikerült szerintem felvonultatni, remélem meghoztam a kedved egy kis horgoláshoz. Ha úgy érzed egy takaró nagy munka, akkor a mintával készíts egy sálat, az gyorsabb és ha már jól megy a minta és kedved is maradt még, neki állhatsz a takarónak.

Forrás: https://belladia.typepad.com/bella_dia/2006/11/vintage_vertica.html

Ezeknél a takaróknál is el tudjuk használni a maradék fonalakat, csak az őszi árnyalatúakat válogassuk ki.

Bármilyen megoldást választunk, csak jó lehet. Ezek a takarók, kendők, sálak nem csak a színeik miatt tünnek melegnek, hidd el hogy nagyon jól fogod érezni magad, ha ezekbe burkolózol. 

Forrás:https://patternprincess.com/latte-delight-crochet-blanket/?utm_medium=social&utm_source=pinterest&utm_campaign=tailwind_tribes&utm_content=tribes&utm_term=1205859400_61097772_267095

Remélem tudtam valami újat mutatni és hasznosat. Jönnek a hosszú sötét esték, érdemes nekiugrani egy ilyen projektnek.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.