+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Kistáska készítése házilag

Nem tudom, te hogy vagy vele, de nekem egyre többször gond, hogy nem tudom hova tenni a cuccaimat pl. kutyasétáltatás közben, vagy mikor csak beugrom a kolléganőkhoz a munkával.

Forrás: Pinterest

Felkapom a nadrágom és nincs zsebe,  vagy olyan pici, hogy kiesik belőle minden. A mai telefonoknál már nem az a lényeg minél kisebb legyen, mint régen, hanem minél nagyobbak. Bele se fér egy normális zsebbe, hogy ne lógjon ki, ha lehajol az ember ne essen ki. 

Nem beszélve arról, hogy a korral sajnos előkerülnek a szemüvegek is, és ha már nálam a teló és el is akarom olvasni ami jött, akkor nem ártana a szemüveg sem. 

Forrás: Pinterest

Amit vagy a nyakamba akasztok, vagy viszek a kezemben egy tokban. Ha kutyával vagyok jó lenne a kaki zsáknak is hely, tudom már vannak felcsatolható kis táskák ehhez, de még mindig ott a kulcs, telefon, zsepi stb.

Forrás: Pinterest

Hogyan készíthetsz Te is övtáskát?

Rátaláltam a legegyszerűbb megoldásra és persze vannak azért professzionális kivitelelzések is. Próbálok mindenfélét összegyűjteni, remélem megtalálod azt ami neked a legjobb, legkézenfekvőbb megoldás.

Varrahatunk nulláról kistáskát, béleltet, amit mi magunk készítünk az elejétől a végééig. A fenti videó egy ilyen megoldást mutat be neked,  ehhez jó ha van varrógéped és akkor aránylag gyorsan elkészítheted a saját kis szütyődet.

Forrás: Pinterest

Ha nincs kedves a szabás-varrással hosszú időt eltölteni, vagy van egy csomó régi kidobásra váró farmerod, vagy nincs varrógéped, akkor a régi farmerok anyagait, farzsebeit fel tudod használni. 

Forrás: Pinterest

Ha úgy érzed a farszseb kicsi ahhoz amit benne akarsz tartani, akkor érdemes a nadrág különböző részeit felhasználni és nagyobb zsebet készíteni. 

Forrás: Pinterest

Ha hordunk övet, akkor készíthetünk olyan táskát, aminél a kis fülekbe dugjuk be a nadrágszíjat és így kerül rögzítésre a táska. 

Legegyszerűbb, amikor a táskát a nadrágon lévő bújtatókhoz kapcsoljuk. Viszont arra akkor figyeljünk, hogy egy kicsit másképp készül a rögzítés, mint a normál táskáknál. 

Forrás: Pinterset

Övtáska rögzítése

A táska varrásnál általában a táskán van egy karika vagy D karika és a pánton van a karabíner, amit ebbe a karikába akasztunk be. Most nálunk, mivel pánt nélkül hordjuk, a nadrágunk bújtatójához rögzítjük, így a táskára nem a D karika vagy karika kerül, hanem ide kerül a karabíner, mert azzal kapcsoljuk fel a nadrágunkhoz.

Forrás: Pinterest

Ebben a az esetben, ha szíjjal is akarjuk hordani, akkor a szíjon lesz a karika, D karika. Erre nagyon figyeljünk, mert másképp az a megoldás, hogy a nadrágunkhoz kapcsoljuk nem fog működni. 

Forrás: Pinterest

Készíthetjük gombosként, vagy  patentosként, így a táskát szintén a nadrágszíjhoz tudjuk rögzíteni. 

Varrhatunk rá kisebb, nagyobb zsebeket, készíthetünk a kulcsnak kulcskarikát ha a kulcsunk karabíneres, vagy épp karabínert varrhatunk rá, amibe bele tudjuk akasztani a kulcsunkat. 

Forrás:Pinterest

Ha nem hordunk övet, akkor készíthetünk egy pántot is, ami a derekunkon rögzítünk. Ezt lehet tuk-tuk csattal (mint  az iskolatáskákon lévő csatt) készíteni, de ha nincs ilyenünk, akkor kötős verziót is készíthetünk. Így bármilyen derékbőségre könnyen rögzíthető.

Forrás: http://orangexpressee.canalblog.com/archives/2012/08/30/24991895.html

Lehet régi övek csattjait is használni, de akkor a másik oldalon ringlizni (lyukakat készíteni) kell, hogy a csattal állítani tudjuk a derékbőséget. 

Forrás: Pinterest

Ha azt gondoljuk, hogy simán megy a szabás-varrás, akkor megpróbálkozhatunk egy profi övtáska varrásával. 

Forrás: Pinterest

Ezek már cipzárasak, csattal állíthatóak, és jóval nagyobbak, mint a társaik. 

Szabásminták az övtáskához

Az alábbi szabásminták segíthetnek a táskák kiszabásánál. Érdemes megnézni, a méretek elegek-e nekünk, ahhoz amit bele szeretnénk pakolni.

Sajnos jártam már úgy igaz horgolt övtáskával, hogy amire gondoltam, hogy beleteszek, az pont nem fért bele, illetve nem minden:).

Forrás: Pinterest

Ezeketnek a táskáknak az elkészítésére is csak rá kell érezni, lehet, hogy az első nem lesz olyan szép, lesznek hibái, de a következő már könynebb lesz, és szebb lesz. 

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Vannak könyebb megoldások, és vannak bonyolultabbak. Nézzük meg, mi az amit a tudásunk alapján biztosan el tudunk készíteni. Utána pedig jöhet a kísérletezés, és jöhetnek a nagyobb kihívások.

 A kisebb övtáskákra el lehet használni az anyagmaradékokat, hiszen nem túl anyagigényesek. Régi farmerok, kis anyagmaradékok, szalagok, gombok, csattok, mind jól jönnek.

Forrás: Pinterest

Ha csak kulcsot, zsepit viszünk magunkkal, akkor elég a kisebb verzió, mert ugye az a lényeg, ne cipeljünk egy egész retikült magunkkal. Mert ugye egy női táska súlya… tudjuk mennyi.

Forrás:Pinterest

Összefoglalás

Remélem tudtam segíteni, újat mutatni, vagy egy jó ötletet adni, hogy mire használd fel az anyag maradékaidat.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.