+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Kemoterápiás kendő készítése

Sokan azt gondolják, hogy a rákról szégyen beszélni, vagy kellemetlen, vagy tapintatlanság, vagy csak az embernek nincs már kedve semmihez állapot van. Én azt vallom, minden hasonló esetben, nem szégyen beszélni róla, sőt kell is. Természetesen a rák a legádázabb dolog az életünkben, de nem szabad a homokba dugnunk a fejünket. Azt gondolom, hogy aki ezzel küzd, annyi minden megpróbáltatáson  megy át fizikailag és lelkileg is, hogy támogatnunk kell őket mindenben amiben csak tudjuk. Persze tudom, van aki ilyenkor ezt nem hagyja, nam akarja, utálja a világot is. És ez így meg is érthető, de szükséges, hogy ne zárkózzunk el tőle, ne forduljunk el tőle, ne lesajnáljuk, hanem próbáljuk segíteni, egyszerűsíteni, megkönnyíteni az életüket. Például kemoterápiás kendő készítésével.

Forrás: Pinterest

Miért fontos?

Azért gondolom ezt, mert sokszor egy apró gesztussal, odafigyeléssel komfortosabbá tudjuk tenni az életüket. És ez másfajta betegségeknél is így van. Elmondok egy történetet a kendők előtt. Egy hölgy  megkeresett, hogy az egyik ismerősének, aki szintén hölgy, negyven év körüli sztóma zsákja van. Emiatt mert szörnyen kellemetlen a viselete, hozzá tapad a melegben és amúgy is ezzel már nem lehet élni, kitalálta varrjunk neki egy szép pamut agyagból készült sztómazsák tartót. Röviden az, hogy kisérletezések, tervezések után megszületett a mű és a hölgy azóta színházba jár, kikapcsolódik, kijött a kis csigaházából, és legalább egy – két kellemetlenséggel kevesebb lett neki és próbál normális életet élni. A férje is boldog,hogy a felesége már depressziós, nem zárkózik be és a hölgy jobban érzi magát lelkileg.

Forrás: Pinterest

Diszkréció

Ezután jött a következő felkérés, a vizeletgyűjtő tasak tartó férfiaknak. Egy idős hölgy jött, hogy a férje állandóan rálép, kitépi, stb. Kitaláltunk neki is valamit, azóta egyre több férfi mer bejönni hozzánk és félve de emondja mi a gondja és személyre szabva készítjük nekik a tasak tartót, ami diszkrét, senki nem tudja és sokkal komfortosabban érzik magukat.

Forrás: Pinterest

Küldetés

Ezért született ez a blog, mert most egy hölgy keresett meg minket, aki hamarosan kemóra megy és nem szeretne az interneten rendelt termék kiszámíthatatlanságában elbukni, vagy a kiszállítási idő hossza miatt nem akar aggódni, megkért készítsünk neki kemókendőt. Sose készítettünk, de minden ilyen feladat a szívemhez nő, egyfajta küldetés számomra.

Forrás: https://www.fruugo.hu/nok-rak-fej-sal-kemo-hajhullas-kalap-turban-elore-kotott-fejfedo-bandana-uj/p-121250519-254717508?language=hu&ac=KelkooCSS&asc=pmax&gclid=Cj0KCQjw6KunBhDxARIsAKFUGs_nfNaOMSAS2qMXqpJrzeu5296r0GxkxvvWFBYLoQ6NfB7lrZMJEhMaAr-ZEALw_wcB

Természetesen lehet venni csodásabbnál csodásabbakat, de aki úgy dönt elkészíteni szeretné, annak szeretnék pár ötletet adni. 

Beszéltem kemón átesettekkel és próbáltam utána nézni, mik  a lehetőségek, mire kell figyelni, de természetesen figyelembe kell venni a kérést is, aki viselni fogja. 

Forrás: https://poshmark.com/listing/Under-cap-hijab-62ca9b03941f17881525fd47?utm_source=pn_v2_sh&utm_content=ext_trk%3Dbranch%26feature%3Dsh_li__web%26campaign%3Dshare_content_other_user_post.default.012%26rfuid%3Dext1%3A4660c4b3-d9dc-4f68-b186-d62e22361129%26post_roll%3Dstitched_v1&br_t=true&_branch_match_id=1224335499128910286&_branch_referrer=H4sIAAAAAAAAA8soKSkottLXL8gvztDLzdY3zbEs9qqI8q0sSgIAv1wvexsAAAA%3D

Azt látom a selymes könnyű anyagok nagyon felkapottak, rugalmas jegjersey anyagok. Többféle megoldás lehetséges. Most egy izraeli sorozatot nézek a Faudát, ami pont jól jött, mert azt gondolom, hogy a hidzsáb és turbánok, amelyeket a hölgyek hordanak azon a területen most segítséget nyújtanak.

Forrás: https://poshmark.com/listing/Under-cap-hijab-62ca9b03941f17881525fd47?utm_source=pn_v2_sh&utm_content=ext_trk%3Dbranch%26feature%3Dsh_li__web%26campaign%3Dshare_content_other_user_post.default.012%26rfuid%3Dext1%3A4660c4b3-d9dc-4f68-b186-d62e22361129%26post_roll%3Dstitched_v1&br_t=true&_branch_match_id=1224335499128910286&_branch_referrer=H4sIAAAAAAAAA8soKSkottLXL8gvztDLzdY3zbEs9qqI8q0sSgIAv1wvexsAAAA%3D

A filmben láttam és némelyik internetes boltban is, hogy a kendő alatt van egy „sapka” vagy egy szélesebb rugalmas fejpánt, és erre kötik, veszik fel a kendőt. Beszéltem ismerőssel, aki mondta, hogy főleg, hogy most jön az ősz és a tél, hiába a kendő, nagyon fázik a fejük ilyenkor. Ezért mindenképpen jó ötletnek tartom egy puha rugalmas vékony sapka vagy széles fejpánt felvételét. 

Jó ha nem tiszta műszál, mert fontos, hogy tudjon szellőzni, de kényelmes viselet legyen. 

Forrás: Pinterest

Készíthetünk egy sapka szerűt, ami hosszabb fazon, amit majd színes kendőkkel tudunk feldobni. 

Készíthetünk egy kendőt rugalmas anyagból, aminek az alján van egy hosszú pánt, ami a megkötésre szolgál majd.

Forrás: pinterest

Fejpánt és kendő

Készíthetünk egy fejpántot és arra csak felkötünk egy kendőt. Érdemes jó nagy kendőt választani, hogy lehessen variálni, tekergetni, csomózni.

Ha szeretnénk ezt a kendőt akár hozzá is varrhatjuk a fejpánthoz. Nem kell végig. A fejpánt közepéhez varrjuk a kendő szélét. A fejpántot ha letesszük az asztalra, akkor a fél hajpántra elég rávarrni a kendőt kereszt irányban, így a kendő a tarkónknál nincs rögzítve a fejpánthoz, így könnyen lehet variálni a kötésfajtákat.

Forrás: Pinterest

A körülmények ellenére…

Azért mert valaki kemón esik át, még ugyanúgy lehet szép és csinos, nem csak az ottromba kendők, kalapok jöhetnek szóba. Ugyanúgy érdemes kísérletezni, próbálkozni. Nagyon fontos, hogy nekünk legyen kellemes viselet és mi érezzük a lehető legjobban jól magunkat viselet közben.

Forrás: Pinterest

A több réteges kendős megoldás a sapkán, az télen kimondottan jól jöhet, hogy ne fázzon a fejünk. Ilyenkor ha nincs kedvünk varrogatni veszünk egy fejre simuló sapkát, és arra kötünk kendőkkel rétegeket. Jó ha ezek a kendők nyúlnak egy kicsit, könnyebb formázni őket. 

Forrás: Pinterest

Sapka és kendő

Pamutból készült sapkánkat díszíthetjük kendőkkel úgy is, hogy a sapkára olyan bújtatókat varrunk, mint a nadrágbújtató, de szélesebbek. Ide tudjuk bedugni a kendőt, amit a tarkónkon vagy elől vagy oldalt megkötünk. Ilyenkor érdemes semleges színből megvarrni a sapkát, amibe bármilyen a ruhánkhoz passzoló kendőt tudunk befűzni.

Forrás: https://varrasoktatas.hu/ingyen-szabasminta/varras-fejkendo/

Készíthetünk sildes megoldású sapka-kendőket is. A fenti kép alatti linken egy magyar oldal segít az elkészítésben. 

De felhasználhatunk egy régi sapkát is, aminek a sildjét levágjuk és arra varrunk kendőt, amit hátul meg tudunk kötni. 

Forrás: Pinterest

Itt ha attól félünk, hogy a sild sérti majd a fejünket, egy kendő részt varrhatunk a sild alá is, vagy a sapkára vagy fejpántra vesszük fel. 

Forrás: Pinterest

Kemoterápiás kendő változatok

Azt is lehet, hogy a kendő hátsó részénél, a tarkónknál egy kis gumit varrunk a kendőre. Varrhatjuk úgy, hogy a gumit húzzuk miközben varrjuk és ez fogja összeráncolni a kendőt a nyakunknál. Másik megoldás kis nyílásokat készítünk a kendőn és azon keresztül egy szalagot vagy egy gumi átfűzünk és azzal fodrosítjuk a kendőt.

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás:Pinterest

Többféle megoldás lehetséges, nem kell csúnyának érezzük magunkat és nem kell, hogy fázzon a fejünk, mert kimozdulni ki kell mindenképpen. Ha tudunk tenni valamit, hogy kicsit könnyebb legyen az életünk ebben a helyzetben is, akkor mindenképpen tennünk kell!

Forrás: Pinterest

Csomózásos technika

Ha pedig úgy döntünk nem varrunk, nincs kedvünk vagy nem ismerünk senkit aki ebben segíteni tudna, akkor szerezzünk be színes hosszú kendőket és kísérletezzünk a csomózásokkal.

Forrás: Pinterest

Ebben az esetben érdemes többféle színt, mintázatott beszerezni és ha lehet vastagságban is. Az a legrosszabb, ha fázik a fejünk. 

Forrás: Pinterest

Forrás: https://chemofashionscarf.com/collections/bamboo-pleated-bow-cap?utm_medium=social&utm_source=pinterest

Összefoglalás

Remélem tudtam egy kicsit segíteni és sikerül egy kicsit szebbé tenni a napodat és könnyebbé a mindennapokat.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz és kemoterápiás kendő készítésébe kezdenél, a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Minden érintettnek szurkolok és kitartás kívánok! 

 

Szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.

Gombocska

You have Successfully Subscribed!