+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Milyen színekben pompázzunk idén ősszel?

Mint minden évszaknak az ősznek is megvannak a színei. A trendek, divatházak mindig előre jelzik az adott évnek, és ezen belül az évszakoknak a trend színeit, formáit. Most ezeket nézzük meg, mik leszenk az ősz színei 2023 évben.

Forrás:https://www.fabulousafter40.com/top-10-fall-colors-to-step-up-your-style/

Ősz színei

A legjobb dolog az őszben a színválaszték,  a nyár után ez a következő kedvenc évszakom. A zöldtől a sárgáig, a sütőtük narancssárga, a barna sokféle árnyalata, a piros alma… mind annyi lehetőséget biztosít számunkra, hogy nem kell aggódnunk, nem találunk egy jó színt magunknak.

Forrás: https://www.fabulousafter40.com/top-10-fall-colors-to-step-up-your-style

Ezek szezonális árnyalatok, de nem felététlenül ezek határozzák meg, hogy mi kerül a ruhatárunkba. Általában hasolnó árnyalatú ruhák felé vonzódunk. Minden új szezon egy csomó friss színtrendet hoz magával, amelyek a kifutókból és a közösségi hírcsatornákból származnak, hogy fokozzák a hideg időjárási hónapokban ismert hangulatos palettát, vagy teljesen kimozdítsanak a  komfortzónánkból.

Forrás: https://www.vectorstock.com/royalty-free-vector/fashion-color-trend-autumn-winter-2023-2024-vector-46079439

Trendek

A 2023-as őszi szezonban ezek a trendek magukban foglalják a kávé ihlette barnákat a tónusos öltözködéshez és a meglepő sárga színeket azok számára, akik még nem állnak készen a nyár búcsúztatására. Ráadásul, ahogy a Barbiemania csípős rózsaszíne kezd halványodni, számos merész árnyalat készen áll a helyére, és az olyan platformok, mint a TikTok, mindenekelőtt a jeges kéket és a cseresznyepirost részesítik előnyben.  Keverd össze a dolgokat ebben a szezonban.

Forrás:https://www.pantone.com/articles/fashion-color-trend-report/new-york-fashion-week-autumn-winter-2023-2024

Összességében elmondható, hogy a következő szezon legjobb árnyalatai a valóságban gyökereznek, de továbbra is álmodozásra ösztönöznek – elvégre a divat egyik legnagyobb öröme továbbra is a távoli földre menekülés.

Forrás:https://www.pantone.com/articles/fashion-color-trend-report/new-york-fashion-week-autumn-winter-2023-2024

Pantone 2023/2024

A Pantone 2023/2024-es őszi/téli válogatása egy új valóságot tükröz. A 2023/2024-es őszi/téli színek lelkesedéssel és várakozással néznek a jövőbe, azt a vágyunkat jelzik, hogy a kreativitás és a tervezés örömét közvetítsük életünkbe. A felfedezésre és kísérletezésre ösztönző színkombinációk teret nyitnak a szabad, szórakoztató és befogadó színképek előtt.

„Színek a 2023/2024-es őszre/télre túlmutat azon, amit lehetségesnek tartunk, hogy katapultáljon bennünket ebbe az új korszakba, és elvigyen minket egy olyan helyre, ahol az idő, a hely és az identitás határai már nincsenek rögzítve.” – Leatrice Eiseman, ügyvezető igazgató, Pantone Color Institute

Forrás:https://www.pantone.com/articles/fashion-color-trend-report/new-york-fashion-week-autumn-winter-2023-2024

Ha az őszre gondolunk, ha az ősz színei a téma, akkor az évszakot gyakran a változó levelek árnyalataival társítják. Az élénkzöld levelek megváltoznak, amikor a hőmérséklet csökkenni kezd, és vöröses, bíborvörössé, sárgává válnak, vagy úgy néznek ki, mintha nap ropogósra égették volna őket. Egyes levelek királyi szilvává is válnak. Mindezek az árnyalatok évről évre szezonális alapok maradnak, de az ősz színtörténete egyre bővül.

Forrás: https://www.refinery29.com/en-us/fall-2023-color-trends

2023 őszén hangsúlyt kapnak a kiegészítő árnyalatok, amelyek önállóan is megállják a helyüket, valamint néhány gazdag színpompás árnyalat, amelyek hangulatos kontrasztot biztosítanak.

Forrás:https://www.youtube.com/watch?v=l3se8f_UMBo

Lendületes ősz

A 2023-as ősz/2024-es tél lendületes ősz lesz! Az új színek a világ jelenlegi hangulatát tükrözik. Ennek eredményeként olyan színeket látunk, amelyek örömet és kreativitást jelentenek.

Forrás:https://www.refinery29.com/en-us/fall-2023-color-trends

Az, hogy búcsút mondunk a bőséges napsütésnek, még nem jelenti azt, hogy el kell hagynunk az erre emlékeztető színeket.

Forrás:https://www.refinery29.com/en-us/fall-2023-color-trends

Amióta az „áfonyás tejkörmök” megjelentek a TikTokon (a hashtagnek több mint 34 millió megtekintése van, és ez a szám folyamatosan növekszik), a szekrényeinket ugyanazzal a babakék színekkel szeretnénk ellátni. Első pillantásra a halvány pasztell inkább tavaszi árnyalat, de ha már elkezdjük értékelni a jeges aláfestést, az őszhez való természetes illeszkedése a hőmérséklet csökkenésével teljesen logikus.

Forrás:https://brunettefromwallstreet.com/fall-winter-color-report/

A 2023/24-es őszi-téli divatszezon javában tart, és ezzel együtt egy teljesen új színtrend-készlet inspirálja gardróbjainkat. A pirostól a pirosig és még pirosabbig, végül a szürke és sárgabarack crushig – a 2024-es év színe – ebben a szezonban mindenki talál valamit, amit szerethet.

Forrás: https://www.fabulousafter40.com/top-10-fall-colors-to-step-up-your-style/

Az idei szezonból például a csokoládébarna, jégkék, vaj, borsvörös és teve  arra késztet bennünket, hogy átszellőztessük a nyári hónapokat, és leszálljunk a hidegebb évszakban. Megfelelő stílusban, egy kis újszezonos frissességet kölcsönözhetünk napi ruhatárunknak anélkül, hogy a legújabb trendet vásárolnánk.

Forrás: https://www.marieclaire.com/fashion/fall-2023-color-trends/

Kulcs színek

A piros a legdivatosabb szín 2023 őszén. De higgyétek el, ősz végére mindenki, aki divatos, a szürkét fogja vásárolni. A szürke egy másik kulcsszín 2023 őszén, 2024 telén. De ez csak az egyik. Van még három szín, amit nagyon jól tudnod kell, hogy a tavalyi szezon néhány színe még mindig divatos 2023 őszén és 2023/24 telén, köztük a Digital Lavender, a Cherry Tomato, a Blueing és a Viva Magenta, de nem a Verdigris (ez a mély ékszerzöld árnyalat) és élénk színek. Ahogy nekivágunk ennek az új szezonnak, a színpaletta az újdonság és a vibrálás összetéveszthetetlen érzetét árasztja, élénkítő friss levegőt lehelve ruhatárunkba. Igen, 2023 őszén, 2023/24-es télen új színek vannak divatban.

Forrás:https://fashionista.com/2023/02/fall-2023-nyfw-color-trends-pantone

A 2023-2024-es őszi és téli színpaletta, az idei ősz színei a valaha volt legkiválóbb színpaletta. Az új szezon színpalettája nagyon meglepő. Olyan merész és olyan édes. A 2023 őszi színek az elragadó színek és a modern klasszikusok ujjongó ötvözete, mindezt az optimizmus lencséjén keresztül szemlélve, és egy látnoki és szabad szellemű színmegközelítést hoz létre. Készüljünk fel egy sor árnyalatra, amelyek a jólét és az öngondoskodás művészetét testesítik meg – készüljünk fel egy izgalmas utazásra egy olyan birodalomba, ahol a nagyszerű érzés áll a középpontban. Nagyszerű lesz!

Forrás: https://shop.newtess.com/en/fashion-colors-trends-for-fall-winter-2023-2024/

Forrás:https://shop.newtess.com/en/fashion-colors-trends-for-fall-winter-2023-2024/

Árnyalatok fontossága

A bizonytalanságokkal és korlátokkal küszködő világban ezek az aprólékosan kiválasztott árnyalatok a felemelkedés és az elhatalmasodás jelzőfényeiként jelennek meg. A stabilitás megtalálása és az előrehaladás kollektív utazása során ezek a színek üdvözlő kezet nyújtanak valódi önmagunk kifejezésére.

De ebben a kromatikus szimfóniában több is van – azáltal, hogy teljes szívvel elfogadjuk ezeket az árnyalatokat, és zökkenőmentesen beillesztjük őket mindennapi ruháinkba, utat nyitunk olyan gyakorlatok felé, amelyek mind testi, mind szellemi jólétünket erősítik. Ezekkel az árnyalatokkal felvértezve magabiztosan lépkedünk, hogy szembenézzünk az ellenálló képességgel megerősített új próbákkal. Fogadjuk el teljes szívünkből a színek átalakító képességét, és tárjuk fel hihetetlen lehetőségét életünk átalakítására!

Forrás: https://shop.newtess.com/en/fashion-colors-trends-for-fall-winter-2023-2024/

Ez talán a karantén utáni optimizmus tünete, hogy olyan technológiai fejlesztésekkel vegyítve, mint az okostelefonok és táblagépek megnövekedett képességei, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy egyre világosabb színeket értékeljünk. A divat minden bizonnyal megragadta ezt, és éles, telített palettákkal árasztotta el a kollekciókat.

Forrás:https://shop.newtess.com/en/fashion-colors-trends-for-fall-winter-2023-2024/

Fashion week

A London Fashion Week egy olyan színpalettát mutatott be, amely az élénk és örömteli tónusokat a nélkülözhetetlen, kifinomult és időtálló színekkel ötvözi, szokatlan kombinációkat hozva létre, amelyek kiemelik viselőjének személyiségét.

Forrás:https://shop.newtess.com/en/fashion-colors-trends-for-fall-winter-2023-2024/

A New York-i bemutatók élénk és modern színek széles skáláját mutatták be, valamint a klasszikus tónusok újraértelmezését.

A milánói kifutók semleges és sötét tónusok kombinációját javasolták, élénk és élénk árnyalatokkal.

Forrás:https://shop.newtess.com/en/fashion-colors-trends-for-fall-winter-2023-2024/

Végül a párizsi bemutatók egy kifinomult színpalettát mutattak be, a világos és világító tónusoktól az intenzívebb és merészebb színekig. Összességében elmondható, hogy a 2023/2024-es ősz-tél kromatikus trendje nagyszerű visszatéréseket és megerősítéseket mutat, a pirostól a szürkéig, a sárgától a barnáig és a rózsaszínig terjedő palettával. Még a legfinomabb és legfinomabb árnyalatoknak is meglesz a helyük, ami kísérletezésre és a klasszikus árnyalatok újrafelfedezésére hív, eredeti hangnemben.

Forrás: https://shop.newtess.com/en/fashion-colors-trends-for-fall-winter-2023-2024/

Szerintem ha nem is ilyen formákat, de hasonló színeket tudunk találni és ezzel fel tudjuk dobni az őszi-téli ruhatárunkat. Szerintem mindenki fog találni kedvére valót, hiszen olyan széles a paletta amiből válogathatunk.

Forrás:https://shop.newtess.com/en/fashion-colors-trends-for-fall-winter-2023-2024/

Összefoglalás

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz és esetleg megkötnéd, megvarrnád az idei trendi holmidat, a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag és fonal közül válogathatsz. Az ősz színei nálunk is lassan átveszik az uralmat.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Remélem tudtam valami újat mutatni és segíteni, hogy még időben fel tudj készülni testileg, lelkileg és ruhatárilag az idei őszre, télre. 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.