+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Egy chilei művész textilképei

Miközben a legutóbbi blogot írtam, rátaláltam egy gyönyörű, érdekes, színes textilképre. Elkezdtem keresni még többet belőle, jöttek lassan elő az újabbnál újabb alkotások, és én belevesztem az egyszerűségbe és mégis a harmónia, a tökéletesség együttes varázsába. 

 

Forrás: https://theinspirationgrid.com/textile-artworks-by-serena-garcia-dalla-venezia/

Serena Garcia Dalla Venezia egy chilei művésznő, aki lenyűgöző textilművészeti alkotásokat készít. Most szeretném bemutatni az ő munkásságát, hiszen szerintem a munkái magukért beszélnek. Nekem szerelem első látásra. 

Forrás: Pinterest

A hölgy kézzel készíti a kis golyókat, amelyeket kitöm, majd összevarr. A golyók mérete, színe, anyaga változó. Káosznak tűnik, ahogy növekednek az alkotások a keze alatt, de nem az. Valamiféle rend uralja a káoszt és a pixelesnek vélt alkotás a végén láthatóan tele van átgondolt színátmenetekkel, kontrasztokkal. 

Forrás: https://followthecolours.com.br/art-attack/serena-garcia-dalla-venezia/

Erről a hölgyről beszélek, ő az aki kis gombócokat, csíkokat szab, majd kitömi és alkot belőlük valami csodát.

Azt mondja munkája érdeklődésből fakad. Türelmesen végzi ezt a munkát, mely fáradságos, ismétlődő folyamatokból áll. Hosszú folyamat kialakítani a képet, amely általában rugalmas anyagokból áll és kézzel dolgozza őket össze. 

Munkája ha úgy vesszük egy építési stratégia. Az elemeket úgy tekrecseli, fonja, köti, varrja össze, hogy azok egy nagyobb dolgot alkossanak és folyamatoan növelhető. 

Munkájához a természet adja az ihletet, főleg ami a terjeszkedést, növekedést illeti. Munkája hasonlít a gyökerekre, az olyan növényekre, amelyek összekapcsolódnak egy valódi rendszert alkotnak. 

Munkája amiben nem csodálunk gyönyörködni, rengeteg kihívást jelent. Ez az aprólékos munka, ezek az egyszerű anyagok egy nagy rendszert alkotnak.

Chile, Dél-Amerika délnyugati részén lakik, Santiagoban. A munkát ő maga végzi, az ismétlődés szinte egyfajta meditációként működik nála. 

Munkája során régi, használt ruhákat, ágyneműket, esetleg régi alkotásokat hsznál fel újra. 

A technika ősrégi amit alkalmaz. Varrás, tömés, viszont látszódik, hogy modern érzékenyésg áll a színharmóniában, amit ösztönösen alkalmaz.

Azt gondolom a képek magukért beszélnek. A színek, a formák, a méretbeli különbségek, valahogy mind egy egésszé állnak ösze a keze alatt.

Forrás: https://www.facebook.com/Serena-Garcia-Dalla-Venezia-1118383658254131/photos/1138316606260836

A kis szövetgolyók hasonlítanak a mikroszkóp alatt látható sejtekre, baktériumokra, korallzátonyokra, vagy élénk színű fröccsenésekre amely terjed. 

Printemps Haussmann Paris bemutatótermében is találkozunk mukássával. A koncepció az újrahszonsítás volt. 5 művész a világ különböző pontjairól készített egy munkát, amely során Serena Garcia Dalla Venezia faliképe ábrázolja a tavaszt Párizsban. 

Forrás: Pinterest

Remélem nem gond, hogy most egy ilyen bemutatást hoztam  neked. Szerintem nagyon fontosak a kézműves alkotások, az egyedi művészek, nem mellesleg  ha még környezetbarát hozzáállás társul mellé. Tudom biztosan vannak itthon is ilyen művészek, igérem megpróbálom őket is felkutatni és majd bemutatni. 

Addig is bízom benne, hogy a te lelkednek is okozott némi örömöt és a szemed is tudott gyönyörködni Serena Garcia Dalla Venezia munkáiban. 

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű anyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.