+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Tányéralátétből táska

Mostanában a táskákra gyógyultam megint rá, kötök, horgolok. Ebben a nyári időszakban mindenkinek kicsit kevesebb ideje jut a kreatívkodásra, ezért most egy aránylag gyorsan elkészíthető táskakészítési lehetőséget mutatok be neked. Aránylag olcsón elkészíthetjük kis retikülünket, válltáskánkat.

Amit felhasználunk az a boltokban kapható tányéralátét. Haználhatunk még mágneskapcsot, tépőzárat, díszítéshez szalagokat, csipkéket, pánthoz szalagokat, zsinórokat, aki meg a ragasztópisztoly híve, az akár azzal is tud dolgozni.

Forrás: https://www.reciclaredecorar.com/2018/04/presente-para-dia-mae-lembrancas-artesanais.html

Ezek az alátétek általában újrahasznosított műanyagból készülnek, mindenféle kisboltban, barkácsboltban kapható, pár száz forintos tételről beszélünk. Ebből fogunk most kistáskát készíteni.

Forrás:https://dzen.ru/media/id/5bad1a092f3abf00aa02c4f2/prosteishii-sposob-sdelat-sumkuklatch-svoimi-rukami-5d418075fbe6e700ae9c5f4d?utm_referer=www.pinterest.es

A táskát hajtogatással készítjük el. Fontos, hogy egyenesek legyenek a hajtások, mert különben csálé lesz a táskánk. 

Az oldalak rögzítéséhez használhatunk szegecseket, de ha nekünk nincs ilyen akkor varrhatjuk is. A varrás előtt akár legombostűzhetjük is, de az anyagból adódóan érdemes csipeszt használni a rögzítéshez. 

Forrás: http://www.trashtocouture.com/2019/02/diy-wicker-purse-from-placemat.html

Leggyorsabban persze ragasztópisztollyal tudjuk elkészíteni, akár még díszítő elemeket is ragaszthatunk rá.

Forrás: Pinterest

Természetesen, ha azért egy tartósabb darabot szeretnénk készíteni, akkor inkább varrjunk. Lehet kézzel és géppel is, vastagságából adódóan befér a háztartási gép alá is. 

Forrás: http://diybeautydelicious.blogspot.com/2014/08/diy-cartera-de-mano.html

Annyi féle színben lehet kapni ezeket az alátéteket, hogy csak ki kell választani, melyik illik a ruhánkhoz. Ha ragasztunk akkor is nagyon jó a csipesz, mert ragasztás után a csipeszt rajta hagyjuk, így biztosan nem mozdul el száradás közben. Érdemes kis ideig így hagyni, hogy jól megkössön a ragasztó.

Forrás: Pinterst

Ha ezt a hajtogatot boríték táska formát használjuk, először mindig az oldalakat hajtsuk be, utána az alját hajtsuk fel. Mielőtt összeragasztanánk, vagy összevarrnánk, először csak csipeszekkel állítsuk össze a táskát, nézzük meg minden jó lesz-e így. Ha igen, akkor kezdjünk el ragasztani, varrni. 

Forrás: https://thehousethatlarsbuilt.com/2018/01/diy-rainbow-ricrac-placemat-clutch.html/?utm_source=pinterest&utm_medium=social

Ha kívülről díszíteni szeretnéánk varrással, akkor még az összedolgozás előtt tegyük meg. Varrjunk fel csipkét, szalagot, gyöngyöt, farkasfogat, stb. 

Amikor kész, akkor varrjuk fel a mágneses táskakapcsot, ha azt szeretnénk használni. A bújtatós nem jó, mert a túloldalon ott lesznek a fülek. Viszont ha csak ilyenünk van, akkor gondoskodni kell róla, hogy a másik oldalon lévő füleket valamivel takarjuk el. Masni, gomb, virág, stb. 

A záródás lehet cipzárral is. Ilyenkor kézzel vagy géppel kell a körívbe bevarrni a cipzárat.

Forrás:Pinterest

Ha szeretnénk bélelt táskát, akkor ugyanúgy varrhatunk bele, mint más táskába. Ebben az esestben az alátét méretében kiszabunk egy kört a tetszőleges anyagból és összevarás előtt hozzávarrjuk az alátéthez. Eztután következik a táska összehajtogatása, varrása.

Forrás: Pinterest

Természetesen tudunk elgáns, könnyed nyári fazonokat is készíteni. A fantáziánkon és a kreativitásunkon múlik, hogy milyen lesz a végeredmény.

Forrás: https://malonsilla.es/category/bolsos

Táskafityegőkkel, különböző táskafülekkel, láncokkal, kövekkel tudjuk elegenásabbá, alkalmibbá tenni a táskát. 

Forrás: Pinterest

Horgolt fülekkel, horgolt dekorációval is fel tudjuk dobni. Aki többféle technikát ismer és tud, az most használhatja. 

Forrás:Pinterest

Ha azt gondoljuk, hogy az alátét túl kicsi, akkor akár kettőt is egymáshoz tudunk varrni, vagy különböző méretűeket veszünk és azokat varrjuk egymásra. 

Forrás: http://wobisobi.blogspot.com/2011/06/project-re-style-23.html

Ha két kört varrunk össze, akkor az alábbiak szerint érdemes összedolgozni. Így egy kicsit nagyobb táskát kapunk majd végeredményben.

Forrás: http://wobisobi.blogspot.com/2011/06/project-re-style-23.html

.

Forrás: http://wobisobi.blogspot.com/2011/06/project-re-style-23.html

Forrás: Pinterest

Ha még ez a méret sem elég, akkor két kört varrjunk össze és akkor egy újabb méretet kapunk. A két alátétet simán összevarrhatjuk.

Forrás: Pinterest

Ezt is ugyanúgy bélelhetjük, lehet cipzáras, tépőzáras vagy mágnes kapcsos záródású, vagy éppen nyitott. 

Forrás: http://www.trashtocouture.com/2018/05/diy-wicker-roundie-bag-from-placemats.html

Amennyiben szélesebb táskát szeretnénk, akkor egy anyagból varrhatunk a két alátát közé egy csíkot, ez lesz a vastagsága a táskának. Ezt lehet merevíteni is, de akár merevítés nélkül is használhatjuk, de két rétegben érdemes varrni. 

Forrás: http://www.trashtocouture.com/2018/05/diy-wicker-roundie-bag-from-placemats.html

Ilyenkor hogy visszaköszönjön az anyag máshol is, érdemes az anyagot használni a táskán, pl.   a táska fülét is lehet ebből az anyagból készíteni, így máris más a hatása. 

Forrás: http://www.trashtocouture.com/2018/05/diy-wicker-roundie-bag-from-placemats.html

Különböző vastagságú anyagokkal, hevederekkel de akár bőr fülekkel is el tudjuk készíteni. Mindent fel tudunk használni, ha nagyon nincs otthon semmi akár egy patentot is felvarrhatunk záródásnak, maradék anyagokat pedig bélésnek. 

Forrás: Pinterest

Ezeket a táskákat akár egy óra alatt el tudjuk készíteni. Ha utolsó pillanatban jut eszünkbe, hogy nincs pl. az esküvőre egy a ruhánkhoz illő táskánk, akkor fillérekből tudunk készíteni gyorsan egyet. Biztos nem jön velünk szembe ugyanolyan.

Forrás: https://commeunepetiteenvie.com/2019/05/15/dun-sac-de-plage-original/

Remélem tudtam valami újat mutatni, vagy kedvet csinálni egy kis kézműveskedéshez. Tudom most a kert, a strand, a gyerekek lefoglalása sok időt kíván, ezért gondoltam, hogy ilyen kis rövid munkával elkészíthető táskával próbállak kicsit kikapcsolni a nyári rohanásból.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.