+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Búcsú ajándékok óvodába, iskolába, munkahelyre

Sajnos a napokban azt kell megtapasztalnom, hogy nem tudom mi lesz az iskolás gyermekeim oktatásával. Minden nap úgy jönnek haza az utolsó héten, hogy egyik nap egyik tanár, másik nap másik tanár, harmadik nap harmadik tanár…. jelenti be, hogy nagyon sajnálja, de nem fogja már őket tanítani.

Nem politizálni szeretnék, csak megírom, mivel szembesülünk mostanában. A gyerekeim bőrén érzem, hogy bizonytalan az oktatásuk. De most amiért írok az az, hogy sokan elmennek, sokak akiknek sok mindent köszönhetünk, sokak, akik fantasztikus pedagógusok voltak és lennének még, sokak, akik távozása miatt aggódik a gyermek, hogy mi van, ha a másik tanárnál aki jön majd nem leszek ilyen jó, nem fogom így szeretni. 

Forrás: Pinterest

Azért írom most ezt a blogot, mert aktuális nekünk is. A fiam gőzerővel rajzol, hogy el tudjon köszönni csütörtökön az egyik kedvenc tanárától, akit nagyon szeretett. Ezért gondoltam, hogy búcsúzóul készítsünk még valamit, aminek talán még hasznát is veheti és a gyerekkel még el lehet készíteni az évzáróig. 

Forrás: Pinterest

Ezért most ilyen ötleteket gyűjtöttem össze, hátha még neked is lesz időd elkészíteni valamit, mire eljön a búcsú ideje. Ezek nem csak erre az alkalomra jók, ha a gyerekek elballagnak, barátnőknek lehet kis ajándék, ha elmegy a kollégánk a munkahelyünkről, akkor neki is készíthetünk saját kezüleg valami kis ajándékot. 

Kezdés: 2:10

Mutatok pár ötletet, néhány elkészítési módot.  Remélem mindenki megtalálhatja a számára kedvező eljárást, amivel el tudja készíteni a kis ajándékat házilag.

Forrás: Pinterest

A markarmé kulcstartók könnyen, gyorsan elkészülnek, nem kell hozzá sok fonal, karabírnerre lesz még szükségünk. Mutatok pár videót, ez segít az elkészítésben.

Nyári kislánybulikon is elkészíthetik saját barátnős kulcstartójukat, táska fityegőjüket. Tehát nem csak ballagásban, évzáróban lehet gondolkozni. Akár a következő évi iskolai, óvodai vásárokban is kiváló portéka lehet belőlük.

Forrás: Pinterest

Ha kifésülhető markamé fonalat használunk, akkor a figura alját, pl. itt a halacskánál jól látható, hogy az uszonyát a kifésülhető fonal szálati adják, azt lehet szépen mintára vágni. Ha szeretnénk, hogy kicsit álljanak a szálak, hajlakkal meg lehet erősíteni őket. Hajvasalóval pedig szép simává lehet tenni a rakoncátlan szálakat.

Különböző formákkal próbálkozhatunk, halacska, szív, lóhere, cica, nonfiguratív, gömbök… nagyon sok lehetőségünk van.

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Az interneten egyszerűbb és bonyolúltabb mintákat is találhatunk. Az ügyességünkön múlik, milyen kis csodát alkotunk.

Forrás: Pinterest

Készíthetjük sima vékony 2 mm makramé fonalból, kifésülhető 3 vagy 5 mm makramé zsinórból, patkányfarokból (szatén zsinór), pamut fonalból, kötélből. Sokféle anyagot fel tudunk használni, mind-mind más texturát fog adni, ezáltal lesz különleges. 

Forrás: Pinterest

A cicától a Joda mesterig bármit el lehet készíteni ezzel a technikával. Érdemes próbálkozni, mert nagyon jópofa dolgok születhetnek.

Videó beágyazása

Amennyiben a kulcstartó, táskafityegő mellett maradunk, de a makramézás nem a mi asztalunk, akkor még hímezhetünk. Lehet már kapni kis fa kulcstartó alapokat, amibe bele lehet fogni a hímzett anyagot. 

Forrás: Ponterest

Ezek úgy működnek, mint a fa hímzőrámák, csak kicsiben. Lehet kapni olyat is, ami ki van lyukasztva és olyan, mint egy hímzővászon csak fából, és arra is lehet hímezni. 

Forrás: Pinterst

Ezeknek a hátujlját le lehet ragasztani kis filccel, hogy ne látszódjon a hímzésünk.

Forrás: Pinterest

Ha nem kapunk ilye pici farámát, akkor lehet kapni barkácsboltban kis fa lapokat, vagy ha olyan helyen vagyunk gyűjthetünk is a természetben és ezekre ragasztjuk rá a hímzésünket. Fúrunk rá egy kis lyukat és máris be tudjuk akasztani a kulcskarikát, karabínert vagy egy kis bőrdarabbal is felköthetjük őket a táskánkra, kulcsunkra.

Forrás: Pinterest

Ha már hímzés, készíthetünk kis könyvjelzőket is, amiket a könyv sarkára lehet tenni. Pelenka öltés, lapos öltés és kész is vagyunk. 

Forrás: Pinterest

Fel tudjuk használni a darab filceket, a maradék hímzőfonalakat. Nem nagy az anyagszüksgélet, így tökéletes megoldás a maradékok elhasználásához.

Forrás: Pinterest

Egyszerűbb formákat, mintákat a gyerekek is el tudják készíteni, kiváló ajándék bármilyen alkalomra, olyan személynek, aki szeret olvasni.

Forrás: Pinterest

Aki szeretné a filceket elhasználni de fél a komolyabb hímzéstől, az készíthet gémkapocs segítségével és filccel ugyanígy könyvjelzőket. Minimális varrás, ragasztás és kész is vagyunk.

Forrás: Pinterest

Egy kis kisérőkártyával, esetleg kis virággal nagyon kis gusztusos ajándékot tudunk készíteni. Ha olyan színeket, formákat használunk, akkor még személyes is tud lenni. Érdemes kipróbálni és az idő hiány sem okoz gondot, mert gyorsan el tudunk készülni vele.

Forrás:Pinterest

Remélem tudtam segíteni, ötletet adni.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.