+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Készítsünk poncsót varrással

Egyre hidegebbek a reggelek és az esték, napközben viszont még aránylag jó az idő. Ezért kitűnő választás a poncsó, de ha beindul az iskolákban, munkahelyeken a sprólolás, akkor ott is kiváló lehetőség ara, hogy ne fázzunk, hogy magunkra kapjunk egy jó kis poncsót. 

Előző két részben horgoltunk, kötöttünk, most varrni fogunk, hogy mindenkinek legyen lehetősége felkészülni a hidegre. 

Forrás: Pinterest

Nagyon divatos poncsókat tudunk készíteni, minden korosztály számára. Lehet elegáns, sportos, fiatalos, kocskás, csíkos, stb. Készíthetjük puha takaróból, kötött, hurkolt anyagból, bármilyen meleg futterből, flanelből, béléssel, anélkül. Rengeteg lehetőség van, sokféle variáció, szerintem mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. 

Nézzük meg milyen poncsókat lehet készíteni.

Forrás: Pinterst

Itt a példája, hogy egy jó kis kockás takaró három gombbal, kapásból kétféleképpen hordható poncsóvá alakítható.

Forrás:Pinterst

Egy jó kis kötött anyag vagy már kész széles stólát pár gombbal és gomblyukkal szintén kétféleképpen  hordható poncsóvá tudunk alakítani. 

Forrás: Pinterst

Ehhez egy jó nagy puha anygra van szükségünk meg ferdepántra és már varrhatjuk is meg az elegáns poncsónkat. 

Forrás: Pinterst

A kockás idén újból divat, lehet már kapni olyan anyagokat amiben van egy kis gyapjú, ami még nem szúr, de jó meleget ad. 

Forrás: Pinterst

Itt mutatom a szabásmintát és egy kis videót ami segíthet az elkészítésben.

Forrás: Pinterest

A kokckás pléd, flanel nagyon jó választásl idén. Lehet nagy gombokkal díszíteni, de általában a kockák a lényegek, itt ne a gombok legyenek hangsúlyosak.

Forrás: Pinterest

Egyik megoldás, mikor a kettéhajtott anyagot elől kettévágjuk, és igazából egy téglalapot vágunk ki, így  a nyakrész is ki van alakítva. Ferdepánttal körbe lehet szegni, vagy behajtva elvarrni a széleket. 

Forrás: Pinterst

Mutatok egy nőiesebb verziót, ami kiváló munkábajárós poncsónak.

Forrás:Pinterest

Ha vékonyabbnak érezzük az anyagot, vagy esetleg szúrós kicsit az anyag, akkor érdemes bélést varnni bele. Ha a nyakrész kihajtós, akkor mindenképpen valamilyen mutatós bélésanyagot válaszzunk. Ha a külseje egyszínű, akkor a belseje színben passzoló, de nyugodtan lehet mintás anyag. Egyszínű poncsóknál nyugodtan lehet nagy dekoratív gombokat használni.

Forrás:Pinterest

Nyugodtan játszahatunk a formákkal, nem kell szabályosnak lenni, nem kell, hogy minden irányban egyforma legyen. Merjünk bátrak lenni formában, színben. Kiegészítőkkel, gombokkal, brossokkal fel tudjuk dobni őket.

Forrás:Pinterest

Egy érdekesen befűzött övvel máris más formát adunk a poncsónak. Mutatom is.

Forrás: Pinterst

Ezt a poncsót úgy tudjuk elkészíteni, hogy a takarót, vagy anyagot a rövidebbik oldal mentén kettéhajtjuk. Aztán a közepén megjelöljük, ott lesz a nyaka, melyet egy tányér segítségével ki tudunk alakítani. A tényért a hajtás felső közepére helyezzük. Fontos, hogy a fele a takarón legyen, fel pedig nem. Az első részt felvágjuk a tányérig. Ezután vágjuk körbe a tányért.

Forrás: Pinterst

A vágások mentén cikk-cakk öltéssel varrjuk végig az anyagot. Azután pedig hajtsuk be az anyagot és varrjuk le. Ezt követően elkészítjük a kötő helyét. 

Hajstuk félbe a takarót úgy, hgoy a vágott rész felénk nézzen. Krétával jelöljük be hol legyen az öv bújtató és milyen széles. A jelölést varrjuk körbe gomblyukvarróval és vágjuk ki a nyílást. Ha nincs gomblyukvarrónk a gépen, akkor lehet cikk-cakkal is. 

Forrás: Pinterst

Csúsztassuk át az övet úgy a poncsón, hogy az öv hátulja a derekunk mögött legyen a takaró alatt, az eleje pedig a takaró előtt. Ettől lesz különleges. De természetesen bárhogy behelyezheted az övet. 

Forrás: Pinterst

Kicsit rossz a kép minősége, de a szabásminta rajz nagyon jól használható. 

Forrás: Pinterst

Ez egy nagyon egyszerű fazon, de nagyon elegáns tud lenni. Aki nem akar gombulyukazni, az ha elég nagy nyílást hagy a fejének, akkor a gombokat csak fel kell varrni dekorációnak.

Forrás: Pinterest

Ez az átbújtatós vazon sem kíván nagy varrás tudást. Könnyen el tudjuk készíteni. 

Forrás: Pinterest

Pár éve nagy kivat volt ez a körmellény, körponcsó. Egy jó kis puha plédből könnyen el tudjuk készíteni. A díszítést a jó öreg pelenkaöltéssel készíthetjük.

Ezteknél a poncsóknál érdemes megnézni a gombokat, hogy mi mindennel lehet feldobni. A bélés, a gomb nem is hinnénk mennyit dob rajtuk.

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Ügyesebbek készíthetnek kapucnit is hozzá.

Forrás: Pinterest

Kicsit különleges, de mégsem olyan nehéz elkészíteni. Érdemes kipórbálni. Ez túl vastag anyagból lehet zavaró lehet a tekerésnél. Esetleg durunk lehet ott. Ezért vigyázzunk erre az anyagválasztásnál.

Forrás: Pinterest

Nyugodtan kombinálhatunk anyagokat. 

Forrás: Pinterest

Remélem tudtam valami újat mutatni, vagy újból kedvet adni az alkotáshoz. Sajnos rá leszünk kényszerülve a spórolásra, lejjebb kell tekereni a termosztátot, a tévézéshez, olvasáshoz, munkában járáshoz, esetleg sajnos a munkában is jól jöhet,ha valami melegíti a hátunkat.

Vigyázzunk magunkra, sajnos én csak ilyen ötletekkel tudok segíteni ebben a válságban, de remélem azért használhatóak.

Forrás: Pinterest

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.