+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Worry worm, Sorgenwürmer-aggodalmaskodó, aggódó férgek

Mi is ez? Egyik vevőm osztotta meg velem ezt a külföldön már régóta működő kedves „őrületet”. A vírus alatt pl. Észak-Németországban az út mentén színes köveket tettek, most pedig ezek a kis horgolt férgecskék tüntek fel fákra, kerítésekre felakasztva kis versikével.

Mik azok az aggódó férgek? Ez egy új trend, színes figurák kis biztató mondókákkal. A kis aggasztóférgek célja, hogy megkönnyítsék az aggodalmak terhét azáltal, hogy kényelmet nyújtanak, és kis méretüknél fogva mindig segítséget nyújtanak. Látványuk azonnal mosolyt csal az arcunka. A fő cél az, hogy megmosolyogtassák a férgek címzettjeit.

 Forrás: https://coolcreativity.com/crochet/worry-worm-free-crochet-pattern/

A Worry Warm tiszta pamutból horgolt – a fej fából készült. Az aggasztóféreg kb.10-11 cm hosszúak (a fejen lévő hurok nélkül). Hordhatjuk a táskánkban, vagy használhatjuk kulcstartóként is.

Azt gondolom, hogy nem csak pamutból készíthetjük, elhasználhatjuk a maradék fonalainkat is. A pamut persze azért jobb, mert a kicsi gyerek a szájába veheti, és nem szöszölődik.

Forrás: Pinterest

Ez a kedves, színes, édes kis féreg imádnivaló kiegészítője a családnak, ha stresszes vagy, vagy aggodalmaid vannak, ezeket a kis lényeket a kézitáskádban is hordhatod. Elmondod a féregnek minden „gondodat”, és a féreg megragadja őket helyetted. Ez a Worry Worm horgolt minta szuper aranyos és gyorsan elkészíthető. Az aranyos figurák tökéletes ajándékok mindenkinek, aki küzd az érzelmeivel. Tedd egy ajándék tetejére, hagyd a szomszéd postaládájában vagy munkatársaid asztalán.

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Mivel nálunk még nem ismert, érdemes egy kis kísérőkártyát tenni hozzá. Szerintem ez egy jó ötlet és mi is alkalmazhatnánk.

Forrás: Pinterest

Télapókor itt nálunk Dunakeszin a Nagycsaládosok összefogtak és aki tudott eljrejtett egy télapó csomagot az utcán, parkolóban, padon, buszmegállóban és ezzel okoztunk az arra járóknak egy kis meglepetést.  Sose feljetem el az izgalmat, hogy korán reggel mentünk a gyerekekkel és kicsempésztük őket a buszmegállókba, hogy akik reggel mennek a busszal dolgozni, suliba, még megtalálják. Akkora öröm volt látni, hogy örülnek neki, mert az internetre aztán felkerültek a kis csomagok, és megköszönték egy csomóan, hogy ilyen meglepetésben volt részük.

Forrás:https://startcrochet.com/crochet-worry-worm-pattern-poem-free/

Szerintem mi kézműves emberek összefoghatnánk és készíthetnénk itthon ilyen meglepetéseket, biztosan sok ember örülne neki.

Forrás: https://coolcreativity.com/crochet/worry-worm-free-crochet-pattern/

Ezért most összegyűjtöttem ötleteket, mintákat, leírásokat, videókat, hogy ezáltal ösztönözzelek arra, hogy ha van maradék fonalad, egy kis szabad időd és kedved, akkor okozz örömöt a környékeden.

Forrás: Pinterest

Worry Worms horgolt minta abszolút kezdőknek is való. A horgolt aggasztóférgek igazi slágerré váltak, amikor a „Random Acts of Crochet Kindness” –„Véletlenszerű horgolt kedvesség” nevű FB-csoport azzal az ötlettel állt elő, hogy ezeket az egyszerű horgolt férgeket egy kis átlátszó műanyag zacskóba vagy organza zacskóba csomagolt verssel terjessze bárhol, ahol csak gondolja. Az erdőben, játszótéren, idősek otthonában, iskolában, kempingben… bárhol. Ezek az aranyos horgolt aggasztóférgek arra valók, hogy mosolyt csaljanak arra, aki megtalálja őket, és megvigasztalják őket bánat vagy stressz idején.

Forrás: Pinterest

Az aggodalomra okot adó férgek gondolata az, hogy mindent megtegyenek, hogy mosolyogjanak az emberek. Közösségi érzést épít a jótékony cselekedetekben, és megpróbálja egy kicsit világosabbá és fényesebbé tenni a világot! A legjobb dolog ezekben a horgolt férgekben az, hogy rendkívül könnyen és gyorsan elklészíthetőek, így ideális projektek kezdő horgolók számára. Nemcsak akkor érzed magad sikeresnek, ha létrehozol néhányat ezek közül, hanem akkor is jól érezheted magad, amikor kimész, és elrejted őket a környékeden, hogy az emberek megtalálják és feldobd a napjukat.

Forrás:Pinterest

Forrás: Pinterest

Kifejezetten a szorongásos gyermekek számára készültek eredetileg ezek a férgek. Nagyszerű lehetőségeket kínálnak tizenévesek és felnőttek számára is. Ezek a kis zsebférgek a legjobb szorongásoldó játékok lesznek! Ezeken az imádnivaló férgeken rengeteg részlet található, és bármilyen színben elkészíthetők. A hosszú spirális farokkal a gyerekek piszkálhatják, szoríthatják, ölelhetik és húzhatják őket, hogy enyhítsék a szorongást. Mivel a gyerekek gyakran annyira érintésorientáltak, ez nagyszerű lehetőség lesz, ha azt az ötletet nézi, hogy természetes és hatékony szorongáscsillapítást adjon nekik. Ezek nagyszerű ajándékok az első iskolai napon, és remek kis díszek lesznek a hátizsákjukhoz, kabátjukhoz stb.

Forrás: Pinterest

Ha nem találunk kész arcocskás fagolyót, akkor mi magunk is meg tudjuk rajzolni az arcot a golyóra egy vékony alkoholos filccel. 

Forrás: Pinterest

Nagyon sokféle verziót készíthetünk. Lehet arca golyóból, vagy fonalból. Lehet szeme, a mi mozgó szem és rá van ragasztva, de hímezhetünk is. Nem csak kukac lehet, készíthetünk szitakötőt, méhecskét, manót, bármit, amit csak el tudunk készíteni és ki tudunk találni.

Forrás: Pinterest

Továbbá, ha gyermekünk ideges attól, hogy orvoshoz menjen, repülőre szálljon stb., ezek fantasztikus kis dekorációk, amelyek különlegessé teszik a napjukat, és nem olyan ijesztőek. Egy másik előnye ezeknek a féregmentes mintáknak, hogy teljesen egyszerűen elkészíthetők.  Végül pedig remekül berakhatod őket az autóba, a pénztárcádba, vagy akár dekorációként is felakaszthatod, ha a kicsit összeomlanál, miközben kint jársz. Játékszerként és szorongáscsillapítóként is használható!

Forrás: https://www.teeniecrochets.com/post/worry-worm-crochet-pattern

Ezek a férgek kiválóan alkalmasak a maradék fonalak felhasználásához, mert mindig van, hogy marad egy kis fonal, ami éppen semmire nem elég. De! De most van valami, amire pont elég. 

Forrás: Pinterest

Készíthetünk különböző tematikáju férgeket is, télieset, húsvétosat, nyáriasat, színekkel, fejformákkal lehet jól játszani.

Forrás: https://www.lovecrafts.com/en-au/p/large-worry-worms-crochet-pattern-by-natalia-kononenko

Az ügyesen horgolók felhasználhatják a maradék zsenília fonalakat is és akkor selymes férgek lesznek.

Forrás: https://startcrochet.com/bee-worry-worm-crochet-pattern/

Érdemes megpróbálni elkészteni ezt a férgecskét, mert ha rájössz milyen egyszerű, nem is akarod abbahagyni, főleg ha örömöt is tudsz szerezni másoknak vele.

Forrás: Pinterest

A fonalad hosszától és a kedvedtől függ, hogy rövidebb vagy hosszabb férgecske készül. A 10 cm körüli a legjobb, mert még belefér a tenyerébe, nem túl nagy, nem túl pici. De ha rövidebb, az sem baj. 

Forrás: Pinterest

Tehetünk rá kulcskarikát és akkor könnyebben fel lehet őket akasztani a táskánkra. Ha nincs karika az sem gond, mert a kisebbek úgy is a kezükben szeretnék szorongatni.

Forrás: Pinterest

Mindenféle különleges szemeket fel lehet használni, ez például egy a gyerekek ujjára felhúzható gyűrű, ami körbe van horgolva. 

Forrás: Pinterest

Szeretném megköszönni, az egyik kedves vevőmnek, hogy felhívta erre a Worry Worm-ra a figyelmemet, mert így meg tudom veled is osztani, és titkon reménykedem, hogy el tudunk ezzel indítani mi is itthon egy kis mozgalmat. 

Sok vevőmtől hallom, hogy azért horgol mert kikapcsolja, segít, hogy ne épüljön le szellemileg, de már nem tud mit kezdeni a sok horgolmánnyal. Most ez egy kiváló alkalom, mindnekinek jó lehet, aki készíti annak is, és aki kapja annak is. 

Tehát maradék fonalakat elő és induljon a Worry Worm láz!

Forrás:Pinterest

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

fonalak

Remélem tudtam ma is valami újat mutatni!

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.

Gombocska

You have Successfully Subscribed!