+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Apukák, május első vasárnapja, anyák napja!

Kedves apukák, most hozzátok szólok. Nem azért, mert azt feltételezem, hogy elfelejtenétek, hanem csak úgy segítség gyanánt. Ha meg mégis elfelejtettétek sincs baj, mert még időben vagyunk. Anyák napi ajándék gyerekektől bejegyzésünkben számos egyszerűen elkészíthető ötletet találhattok.

Tudom, hogy a rohanó mindennapokban nehéz minden névnapot, szülinapot, ünnepet észben tartani. Ezért szólok most időben. Mert egy kis figyelmesség anyának bearanyozza a napját. Máris megéri anya boldog mosolya, ha egy fáradt nap után átadásra kerül az anyák napi ajándék gyerekektől  amelyet nem felejtettetek el. Nincs ennél jobb, anya boldogsága. Kinek hiányzik egy kis szemrehányás, morcos dünnyögés. Előzzük meg és lepjük meg anyát. Természetesen a virágnak is örül, de ha látja, hogy készültetek, teljesen el lesz ájulva☺.

Első körben a kisebb gyerekeknek szeretnék ajándék ötleteket adni. Természetesen szükség van rátok apukák, és nem csak az előkészületeknél, hanem egy kis segítség el kell majd a készítésnél is. Ügyeltem arra, hogy azért ne legyenek túl bonyolultak a kivitelezések, hiszen sem a gyerek kedvét, sem a tiéteket nem szeretném elvenni. Lássuk, milyen meglepik készülhetnek anyák napjára.

Szívecskés akasztó

Hozzávalók:

karton

olló

ragasztó

fonal

Vágjunk ki kartonból egy szívet. Ragasztózzuk be a karton szív mindkét oldalát és tekerjük rá a fonalat. Ha nem találunk ragasztót, akkor cellux-szal rögzítsük a szálat a szívhez és szép lassan tekerjük rá a fonalat. Ha szeretnénk, hogy akasztója is legyen, akkor egy kis akasztót is ragasszunk rá és azt is tekerjük be a fonallal, hogy eltüntessük a ragasztás helyét.

Ennyi, kész is vagyunk.
Kötényke


Hozzávalók:

kötény

textilfesték

gyerek és apuka

Lehet már kapni natúr minta nélküli kötényt. Vegyünk egyet és hozzá még textilfestéket. Innentől kezdve már rátok van bízva, hogy a gyerek kéz- vagy lábnyomát, vagy az ujjlenyomatát teszitek rá.

Befestékezitek a kívánt testrészt és rányomjátok a kötényre. Mancs, láb, ujj le és máris kész a nyomat. Lehet virágformát, absztrakt formákat és feliratokat is készíteni. Ha már tudja a gyerek az ecsetet használni, akkor elég neki azt odaadni és alkot rá.

Nagyon fontos, hogy ha megszáradt a festék, azt rá kell még vasalni. Ehhez érdemes a kötényre tenni egy zsírpapírt vagy sütőpapírt és azon keresztül átvasalni a kötényt. Ezzel fixáljátok a festéket.

Ha nem találtok kötényt, egy póló is megteszi.

Jó festegetést kívánok nektek.

Gombokkal díszített kép

Hozzávalók:

karton

színes papírok

színes gombok

Vegyünk egy kartont. Vagy rajzoljunk vagy ragasszuk rá a virágot. Díszítsük színes papírokkal, gombokkal, csipkékkel.  Nincsenek előírások, tervek, minták, ahogy jól esik és ami a gyereknek is tetszik.

Jó alkotást kívánok nektek.

A következő fejezetben már a nagyobb gyerekeknek adunk ötleteket anyák napjára.
Üdv:Kati

Kati - Gombocska

Az alapanyagokat, melyek az alkotáshoz szükségesek, megtalálod dunakeszi boltunkban.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.