+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Anyák napi kreatív ötletek.

Hamarosan itt van az anyák napja. Érdemes már most elkezdeni kutakodni az ötletek után, ha valami igazán kreatív, egyedi ajándékot szeretnénk adni édesanyánknak, nagymamánknak, nevelőnknek, olvasd el Anyák napi kreatív ötletek bejegyzésünket.

De vajon honnan ered ez a nemes ünnep? Mint minden ez is az Amerikai Egyesült Államokból. Bizony, úgy mint a Valentin nap, mikulás és még ki tudja milyen ünnep.

Viszont ez az ünnep egy szép apropóból jött létre. A polgárháborúban szolgálatot teljesítő asszonyok tiszteletére találták ki ezt a napot. Viszont a mai ünnep már köszönő viszonyban sincs ezzel.

Több országban ennek a napnak a dátuma május második vasárnapja, addig nálunk Magyarországon május első vasárnapján ünnepelünk. Az első anyák napját hazánkban 1925-ben tartották.

Ezen a napon ünnepi díszbe öltöztetjük szívünket, kedves szavakkal, virággal, egyedi szívhez szóló ajándékokkal köszönjük meg édesanyánk fáradozásait, önzetlen szeretetét. Azért próbáljuk meg az év többi napján is éreztetni édesanyánkkal, hogy szeretjük és fontos nekünk, a hétköznapi gondok, nyűgök ellenére is. Tudom nehéz egy fáradt nap után, mikor anya azzal zaklat minket, hogy játék helyett leckét írjunk, vagy takarítsuk ki a szobánkat, de ő csak jót akar. Ezt minden gyereknek tudnia kell, hogy ne csak egy napon szeressük anyukánkat, ne csak egy napon legyünk jók, hanem amikor kedvünk szottyan, öleljük meg, mondjuk meg neki, hogy szeretjük.

Ami szerintem nagyon fontos még, hogy ne feledkezzünk meg a nagymamákról. Sajnos az én nagymamám már nem él. Engem a nagyszüleim neveltek édesapám mellett. Sok mindent köszönhetek nekik. Az hogy mi lett belőlem, milyen ember lettem. Anyám helyett anyám volt a nagymamám. Nagyon hiányzik! Ezért ha neked még van, akkor ha esetleg bármi sérelem van köztetek, vagy nagy a távolság, akkor is ragadj telefont, vagy menj el hozzá és öleld meg és köszönd meg, hogy van neked. Biztos nagyon boldog lesz!

Ha pedig szeretnél valami egyedi ajándékot készíteni neki, akkor segítek az ötletelésben.

Keresztszemes könyvjelzők

Imádok olvasni, és nagyon remélem vagyunk ezzel még így jó páran. Nekem állandó gond a könyvjelző. Papírfecniket teszek bele, mert csücsköt behajtani nem ér! Az a könyv megszentségtelenítése és a könyvet nem bántjuk. Legutóbb a kisebbik lányom egy hajtogatott kisegér könyvjelzőt hozott nekem haza, amit a lap csücskére kell helyezni. Nagyon szeretem. Tehát szerintem a könyvjelző mindig jó ötlet annak aki szeret olvasni.

Cicásoknak biztos nyerő:

 

Forrás: Pinterest

Ha valaki a virágokat szereti:

Forrás:Pinterest

Ha további mintákat szeretnénk találni, akkor érdemes szétnézni az interneten.

 

Horgolt könyvjelzők

Készíthetünk könyvjelzőt horgolással is. Többféle megoldás is lehetséges. Az egyik az, mikor lapos állatkát, virágot, növényt horgolunk. Vékonyabb fonalból, szép lapos kis figura alkotható, amely még pont jól felfekszik két lap közé.

Forrás: Pinterest

Zenetanároknak, zenét szeretőknek az alábbi minta kiváló választás:

Forrás:Pinterest

Az ide és tavalyi év egyik legfelkapottabb mintája a toll.

Forrás:Pinterest

Forrás: Pinterest

Az elkészítéséhez találtam egy videót is, igaz nem magyar nyelvű, de lehet használni.

 

Készítsünk telefontokot

Állandó probléma a telefonok védelme. Napról napra jönnek ki az újabbnál újabb telefonok, de nem lehet hozzájuk semmilyen tokot kapni, ami megvédené őket a fizikai hatásoktól.

Ilyenkor jól jön a varrógép és a kreativitás.

Forrás:Pinterest

Forrás:Pinterest

Horgolt telefontok

Telefontokot horgolhatunk is, ha nem szeretnénk varrni.

 

Remélem sikerült bármelyik ötlettel felkelteni az érdeklődésedet és segítséget tudtam nyújtani az ötletelésben. Remélem tetszett Anyák napi kreatív ötletek bejegyzésem, ha bármilyen kérdésed felmerül, bátran tedd fel itt alul a blog alatt.

Szép napot!

Üdv:Kati

Kati - Gombocska

Az alapanyagokat, melyek az alkotáshoz szükségesek, megtalálod dunakeszi boltunkban.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.

Webáruházunkat pedig természetesen otthonról is eléred.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu