+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Kerti dekorációk-ülő alkalmatosságok

Most, hogy már megmentettük a régi kerti székeket, jöhet a dekoráció. Itt a nyári hőség, vége az iskolának, beindultak a nyári szabadságok. Sajnos az árak úgy elszabadultak, lehet, hogy ezért marad a kert, az erkély, hogy ott töltsük el a megérdemelt pihenésünket. Akkor sem kell elkeseredni, az erkélyt, teraszt is hangulatos hellyé lehet varázsolni. Most ehhez gyűjtöttem pár dolgot. Ebben a részben az ülőkéket, párnákat, hintákat, kerti ülőgarnitúrákat fogjuk feldobni. A következő részekben a további dekorációkkal fogok foglalkozni. Muszáj szétbontani, mert annyi jó ötletet találtam, hátha tudok segíteni, ötletet adni neked, hogy kellemesebb környezetben tudj egy kicsit kikapcsolódni.

Forrás: Pinterest

A kertünkben, az erkélyen ha már vannak bútorok, székek, akkor egy kis színes párnával, függönnyel fel tudjuk dobni. Elég egy új huzat, vagy egy régi anyagot beáldozni, amit amúgy se használnánk. 

Forrás:Pinterest

Aki tud nemezelni, az készíthet nemezelt bogyókból párnát a székre.  De varrhatunk is, fonhatunk, horgolhatunk. Idén minél színesebb, tarkább, annál jobb.

Forrás:Pinterest

Nem nagy ötletek, de mégis teljesen fel tudjuk dobni a kertet, erkélyt. Gombócokat nem csak nemezelni lehet, lehet varrni és utána egymáshoz ölteni, de lehet horogolni is. Aki valamiért óckodik a gombócoktó, az felőlem csíkot is készíthet:).

Forrás: Pinterest

Vagy virág. Ami éppen eszünkbe jut, vagy amit el tudunk készíteni. 

Forrás: Pinterest

Nagy divat évek óta a raklap bútor. Akinek van ilyen egy szivacsot, párnát vagy takarót bevon színes anyaggal, máris új „kanapéja” van. Több bútorboltban árulnak fa ládákra hasonlító tárolókat. Ezekre ha varrunk egy párnát, máris kettő az egyben lesz. Tároló és ülőke. Kis helyen nagyon praktikus megoldás.

Forrás: Pinterest

Régi ládákat ha befestünk és párnát teszünk a tetejére, szintén kiváló ülőalkalmatosság lesz. 

Forrás: Pinterest

Nagy divat lett az utóbbi években, hogy régi autógumikat használnak fel, puffok, ülőkék készítésére. Ezeknek a tetejére szoktunk tenni egy furnér lapot, amit formára vágunk. Erre tesszük a szivacsot, vliest, párna darabot. Ez lesz a teteje. Oldalát sokan ragasztó és kötél segítségével bevonják. De az is egy megoldá, hogy csak lefestjük a gumit és egy nagy párnát belegyömöszölünk. Fontos, hogy ne puha legyen a párna, mert akkor beleesünk a gumiba. Onnan viszont csak segítséggel tudunk kiszállni. 

Forrás: Pinterest

Fém székeknek ha esetleg tönkrement a párnája, akkor magunk ötletesen is meg tudjuk oldani. Ha elég nagy a rács szélesség, akkor egy csíkot kell varrnunk, azt kitömni és belefűzögetni a rácsok közé. Hamar meg van és roppant kényelmes tud lenni. 

Forrás:Pinterest

Varrhatunk nagy virágokat is. Nekünk a gyereknek volt zöld plüssből egy elefántos valamink, most  már úgy mondanám babafészke. Ezt le lehetett tenni a földre, az oldalait össze lehetett tépőzárazni, így nem tudott kigurulni, az elefánt feje volt a párna. Ebben tudott játszani, feküdni, elég nagy volt. Ezt vittük magunkkal, ha valahova elutaztunk. Ha felnőnek a gyerekek és még van ilyenünk, kisebb átalakítással akár a kerti fotelbe kiváló párna lehet belőle. Környezettudatosak is voltunk és lehet, hogy régi kellemes emlékek jönnek elő miközben relaxálunk. Amikor még kis gyerek, kis gond volt :).

Forrás: Pinterest

Készítettünk vagy vettünk a gyerekenk fonott rácsvédőt, na most hogy felnőtt, lehet belőle párna a székre.

Forrás: butoraid.hu

Nem is hinnénk, hogy a párnák mennyire sokat tudnak dobni egy erkélyen, balkonon, teraszon. Tudom macera behozni, mikor jön a zuhi, de sokkal barátságosabbá tudjuk tenni azt a helyet, amit ezzel, most pihenő sarokká tudunk alakítani. Egy kis virág, nem kell nagy dolgokra gondolni. 

Forrás: Pinteres

Természetesen lehet ezt fokozni, hozzá illő szőnyeggel, föggönnyel, de a legfontosabb az, hogy nekünk kényelmes legyen. Le tudjunk ülni, fel tudjuk esetleg tenni a lábunkat és egy könyv, kávé vagy limonádé mellett ki tudjunk kapcsolódni. Mert a szervezetnek szüksége van a napsugárra, a pihenésre, ellazulásra. Ha csak pár percet kényelmes, kellemes környezetben el tudunk tölteni, a testünk, szervezetünk feltöltődik. Erre mindenkinek szüksége van.

Forrás: Pinterest

Lehet kis helyen is hangulatot teremteni. Nem kell egyet legyintetni, hogy nekem csak erkélyem van. Arra kell gondolni, hogy van és ki tudok ülni délután amikor már nincs akkora hőség, vagy éppen ki tudok feküdni, ülni, mikor odasüt a nap, és élvezni tudom a madarak csicsergését, tudok pihenni egy kicsit. 

Forrás: Pinterest

Lehet persze tovább gondolni, nagyobb tornácokra hintaágyat készíteni, nagyobb raklap búrokat kitenni. 

Forrás: Pinterest

Mindegy mit készítünk, mivel dobpjuk fel a rendelkezésre álló helyet, mert a fontos az, hogy majd itt tudjunk pihenni. Miért hajtom ezt a pihenést? A pihenés nagyon fontos, nagyon sok jótékony hatása van. De mi is a pihenés? Pihenés kategóriájába sorolhatunk minden olyan passzív és aktív tevékenységet, ami a mindennapi feszültségektől mentesít minket, számunkra örömet és kikapcsolódást nyújt.

Forrás: Pinterest

Ahhoz, hogy egészségesek legyünk, a szerevezetnek regenerálódnia kell, ezt pedig pihenéssel tudjuk elérni. A pihenés lehet testi és szellemi, eltölthejtük aktívan vagy passzívan, a lényeg, hogy a szervezetünknek szüksége van a megfelelő pihenésre.

A pihenést elősegíti az olyan környezet, amiben el tudunk lazulni, el tudjuk engedni a napi stresszt, egy kicsit ki tudunk lépni a mókuskerékből. Ehhez próbáltam most pár ötletet adni és még egy pár alkalommal erről fogok írni. Remélem tudok némi segítséget, ötletet adni, hogy kialakítsuk számodra a megfelelő helyet, hogy tudj pihenni. 

Forrás: Pinterest

Mindenkinek szüksége van egy kis boldogságórára. Teremtsük meg hozzá a helyet, az időt. Nem tudom ki hogy van vele, én nyári születésű vagyok, nekem a nap különösen fontos. Pedig napallergiám van, mégis miután már megszokja a bőröm, túl van az első nagyobb sokkon, utána imádom minden sugarát, a nap simogatását. Néha mikor megyek a nagykereskedésbe, és reggel az arcomat pont éri a nap, egy pillanatra megállok, becsukom a szemem és esküszöm többet ér mindennél. Nem kávézom, így azt nem tudom azzal felér-e, de nekem írtó sokat ad. 

Forrás: Pinterest

Egészséged megőrzése érdekében alkalmazd a pihenést tudatosan és rendszeresen, hiszen tudod, te vagy a minta gyermekeidnek!

Alakítsd ki a kis kuckódat és pihenj, engedd el magad és adj esélyt arra, hogy feltöltődj!

Forrás: Pinterest

Remélem adtam pár ötletet, hogyan lehetne kellemesebbé tenni az erkélyt, teraszt. De ne feledd, folytatások jönnek. Érdemes azokat is elolvasni.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.