+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Székfelújítás folytatódik

Még meg van az ihlet, folytatom a székfelújítási projektet. Most ebben a részben a makramézással és szövéssel felújított székekről lesz szó. 

Makramézni nem csak falidíszt és virágtartót lehet. Emlékszünk még a jó öreg kemping székekre? Folyamatosan kiszakadt, elfeslett. Hát most itt a lehetőség, hogy felújítsuk őket. Nem kell mindent azonnal a kukába dobni. Nézzük mit is és hogyan tehetünk, hogy legyen egy jó kis székünk még az idei nyárra. 

 

Forrás:Pinterest

A makramézás és a szövés újból reneszánszát éli. Ez a technika kiválóan alkalmas bútoraink felfrissítésére. A makramézást látni jó, hogy hogyan készül, ezért most ebben a blogban, több videót is beteszek, ezzel talán jobban tudom segíteni a munkásságodat. Én személy szerinte vizuális vagyok, látnom kell. Leírva sokkal másabb, mint látva, ha kell megállítva lépésenként. Remélem neked is tudok így segíteni, hogy felújítsd a régi székeidet. 

Forrás:Pinterest

A makraméhoz használhatunk zsinórt, kötelet, makramé fonalat, műanyag szálat, taktikai zsinórt, poliészter vagy pamut fonalat. Attól függ, hogy mit választunk, hogy hol lesz használva, kültéri vagy beltéri, dekoráció vagy rendes napi használat, és a súly is fontos tényező lehet, ha extra terhelést kell kibírnia. 

Forrás:Pinterest

Nagyon fontos a fonalnál, hogy ne legyen nagy a nyúlása, mert akkor könnyen, gyorsan megnyúlik és kezdhetjük majd újból, pár használat után. 

Forrás:Pinterest

Remélem a videók segítenek megérteni, hogy hogyan kell a szövésnél haladnunk. Vannak egyszerűbb és bonyolultabb minták, megoldások. Próbálok mindenre mutatni példát. 

Forrás: Pinterest

Forrás:Pinterest

Ezekkel a módszerekkel még sokáig tudjuk használni a tönkrement székeket. Ha igény van rá, fessük le a vázat is, ha kültéren használjuk, a rozsda nem igazán a barátunk. Meg ha már szép az ülőfelület a lábai se legyenek rozogák. 

Forrás:Pinterest

Nagypapa vagy apa horgász székét is egy óvatlan pillanatban fel lehet újítani, hátha örülne neki.

Forrás:Pinterest

A fa székeket tényleg kár lenne kidobni, egy jó kis festés, és csomózással, szövéssel teljesen új köntöst adunk nekik. 

Forrás:Pinterest

Mutatok erre is pár videót. Ha többször is megnézzük, szerintem nyugodt szívvel fogjunk neki. Nagyon fontos, hogy ha több székünk van, vagy egy nagyobb padot újítunk fel, a zsinórból, fonalból legyen elég mennyiség, mert nem biztos, hogy legközelebb kapunk ugyanolyan színt, vastagságot. 

Különböző mintákat tudunk kialakítani, a szálak számával játszva, nagyon jó kis ábrák alakíthatóak ki. 

Forrás:Pinterest

A következő videóban a jó öreg mintát látjuk, amit szerintem mindannyian ismerünk, szinte biztos mindenkinek volt egy ilyen széke a családban, ami így volt szőve. Most mi magunk is elkészíthetjük, ha tönkrement az előző. 

Kezdés: 10:06

Nem csak egy színben kell gondolkoznunk, mint a vidám kertiszékeknél, most is lehet a színekkel játszani, nem csak a formákkal. 

Forrás:Pinterest

A színek, a formák sok lehetőséget adnak, csak élnünk kell velük. Érdemes kisérletezni, nagyon jópofa székek készülhetnek. 

Forrás: Pinterest

Egy kerti partin biztos a mi székeinket fogják megcsodálni, mert ilyet sehol nem lehet kapni, mert egyedi, saját tervezésű. Ki ne szeretne dícséretet kapni?

Forrás:Pinterest

Elhasználhajtuk a maradék fonalakat, zsinórokat, de akár a régi pólóinkat is felvághatjuk és azokból is készíthetünk ülőfelüleletet.

Forrás:Pinterest

Többféle módon kötözgetve, fűzögetve készíthetjük el a mintákat. Érdemes minél többet kipróbálni, hogy lássuk melyik tetszik nekünk a legjobban.

Forrás:Pinterest

Kipróbálhatunk mindenféle anyagot. Maradék farmerokat, bőrt, vásznakat, fonalakat, szalagokat. 

Forrás:Pinterest

Forrás: Pinterest

Csomózhatunk, szőhetünk, fonhatunk, lehet rusztikus, elegáns, modern vagy vintage. 

Forrás:Pinterest

Forrás:Pinterest

Felhasználhatjuk a nem használt rongyszőnyegeket is, amelyek mérete sokszor alkalmas a kerti nyugágyakhoz, kerti székekhez. Akkor már a szövést megspóroltuk, csak rá kell varrni, vagy rá kell kötözni. 

Forrás: Pinterest

Érdmes szétnézni a maradék anyagok  között, hátha találunk valamit, ami éppen arra vár, hogy általa legyen megmentve a kertiszék.

Forrás:Pinterest

Remélem sikerült valami újat mutatni, vagy ötletet adni, hogy hogyan mentsük meg a székeket, kerti alkalmatosságokat.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Megnézem

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.