+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Geometrikus minták hímzése

Most hogy már túl vagyunk a felvételiken, egy kis matek után jöjjön a geometrikus minták hímzése. Mostanság nagyon rákaptam a hímzésre. Mindig van egy hullám, hol horgolok, hol varrok, hol kötök, most megint a hímzés jött elő. Ilyenkor egy darabig csak ezzel fogalalkozom. 

Nagyon sok ötlet kavarog a fejemben, annyi mindent szeretnék megvalósítani, kipróbálni, hogy szerintem a negyedét sem tudom megvalósítani. De legalább vannak ötelteim, mert nincs is annál rosszabb, mint mikor alkotói válságban vagyunk, és se ötlet, se kedv. 

De most hajrá, süt a nap, bár a hónak kellene esni és a vírus miatt már eléggé felborult az életünk, így itt a lehetőség, hogy újabb dologgal bővítsük a tudásunkat, vagy a kézimunka állományunkat. 

Forrás: Pinterest

Ennél a hímzésnél nem a hímzés fajtája a lényeg, hanem a forma, a felosztása a mintának. Készülhet keresztszemessel, lapos öltéssel is. A minta kitöltésének a különlegessége a fontos.

Forrás:Pinterest

Igazából bármilyen anyagra hímezhetünk, bármilyen formát. Kedvenc fomránkat, képeinket kell geometrikus részekre felbontani, és a részeket kell külön-külön kihímezni. 

Forrás:Pinterest

A színeket mi magunk válogathatjuk össze, de ha nem bízunk magunkban,akkor már igazán jó kis mintákat, színkiosztásokat tudunk az interneten találni. 

Forrás:Pinterest

A felhasznált fonal lehet mouline fonalak, de használhatunk perlé fonalakat, amelyik hímzésfajtát választjuk, az ahhoz illő fonallal dolgozzunk. 

Forrás: Pinterest

Mutatok néhány mintát, ötletet, ami remélhetőleg neked is megtetszik és elkezdesz gondolkozni, mit is kellene kihímezni. 

Forrás: Pinterest

Érdekes, hogy ugyanaz a forma más-más színkombinációval teljesen más hatást vált ki belőlünk. Tehát ha látunk egy jó formát, de nem tetszik a színösszeállítás, akkor nem kell egyből elvetni. Nyomtassuk ki, színezzük át és meglátjuk megtaláljuk a számunkra megfelelőt. 

Forrás: Pinterest

Az elkészült alkotás lehet falikép, díszpárna huzat, de akár a ruhánk dísze is. 

Forrás:Pinterest

Forrás:Pinterest

Forrás:Pinterest

Ha nem kész hímzés mintát találunk, akkor sincs gond. Nagyon sok grafika geometrikusan van feltöltve. Attól hogy nem kimondottan hímzés minta, ugyanúgy fel tudjuk használni. Ha tudjuk pl. hogy lapos öltéssel készítjük, akkor bármilyen minta jöhet, mert nem kell se számolni, semmi, csak kitölteni az adott alakzatokat a megfelelő színnel. 

Forrás:Pintrerest

Érdemes nézelődni a Pinteresten, nagyon sok jó grafik van fent, ami kiválóan alkalmas arra, hogy kihímezzük. Annyi szuper minta közül lehet választani, az ember nem tud betelni velük. 

Forrás:Pinterst

Érdemes melírozott színű cérnákkal is kísérletezni, érdekes lesz az összhatás. 

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Mint látod a színek és formák fantasztikus világa egy új színt visz a hétköznapokba. Merjünk bátran a színekhez nyúlni. Egy csomó maradék fonalat el tudunk használni. Tehát még környezettudatosak is vagyunk:).

Forrás:Pinterest

Remélem neked is megtetszettek ezek a hímzések és téged is elvarázsoltak a színek, formák. Vágj bele, megéri, ha másért nem jó kedvre derít és nem is lehet elrontani, minden olyan lesz, amilyennek te akarod. Nincsenek elvárások, csak színek és formák.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű fonal közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.