+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Horgolt hópelyhek ismét

Ahogy közeledik a karácsony, úgy jönnek a várva várt kérdések, nincs egy hópehely mintát, egy gömb, egy harang? 

Akik kézműveskednek, azok pontosan tudják, mi olyanok vagyunk, mint a csokigyárak, húsvétkor már a karácsonyra készülünk. 

Kitaláltam én is az üzletbe a karácsonyi dekorációt, de ehhez rengeteg horgolt hópehelyre lenne szükségem.

Akkor álljunk neki ismét,horgolt hópelyheket gyártani. 

Forrás:Pinterest

Először is neki kezdtem fonalat válogatni. Elég szorosan horgolok, így a vékony cérnákkal, fonalakkal meggyűlik a bajom. Annyira szorosra húzom vékony cérna esetén szemeket, hogy még szemüveggel sem látom hova kellene dugnom a horgolótűt. 

Ezért első körben kipróbáltam és meg is szerettem a Babylo 5  fonalnál, ami azt jelenti, hogy ötös vastagságú. Pont nekem való méret és még hópehelynek is jó. 

A másik fonal, a catania fine mellett a nako solare, ami tiszta pamut, mégis puha és szerintem jó a vastagsága is. Mivel a bolti dekoráláshoz jól jön a nagyobb hópehely is, így ezt is nagyon ajánlom. A sok-sok bontást is jól bírja, mindkét fonal. Az pedig lássuk be mindig van. 

Most hogy már fonalakkal és tűkkel felszerelkezve neki állnánk a horgolásnak, akkor jönnek a minták. 

Mivel tudjuk nincs két egyforma hópehely, ennek fényében álltam neki horgolni, így állandó helyem van a telefonom előtt és a pinteresten lógok. 

Folyamatosan onnan horgolok, jobb esetben nem löki meg egyik gyerek sem a kezem és nem tűnik el a minta, amit ismét elfelejtettem lementeni.

Forrás:Pinterest

Azért ha van időm mentek és nyomtatok, de sokszor belefutok abba, hogy kinyomtatva homályos, nem tudom megszámolni a szemeket, stb. Ilyenkor vagy morgok, vagy improvizálok. Más választásom nincs.

Forrás:Pinterest

Nagyon sok minta található az interneten. Pinterest igazi kincses bánya.  Aki nem szeret mintából horgolni, vagy nem megy, annak ott vannak a youtube videók. Nagyon sok videó van fent. 

Forrás:Pinterest

Nem kell megijedni, ha valamilyen jelt nem ismerünk, vagy nem tudjuk elkészíteni. Szerintem ilyenkor csináljuk úgy ahogy megy, ahogy tetszik nekünk. Egyedül arra ügyeljünk, hogy minden száron ugyanaz a minta legyen. 

Forrás:Pinterest

Amikor ilyen kiragadott mintát látunk, akkor sem kell megijedni, hiszen ez ismétlődik. 

Forrás:Pinterest

Szeretem azokat a mintákat, ahol van mellette lehorgolt minta is, mert azért én vizuális vagyok, jó látni, hogy horgolva milyen lesz, azért nem mindenkinek mutat többet a pálcika, pont, pálcika, pontnál. :).

Forrás:Pinterest

Ha elkészültünk, vagyis azt gondoljuk elkészültünk, akkor azért felmerül a kérdés, mi legyen a szálvéggel. Mert ugye sok videó, leírás valahogy elfeldkezik róla. Ott állunk a lehorgolt hópelyhekkel és lóg a fonal belőle. 

Mikor lehorgoljuk az utolsó szemet, egy hamispálcával zárjuk a mintát, akkor jön a szál eltüntetése.

Ha akasztót szeretnénk készíteni, és a mintában nem volt külön, akkor a szálvégből tudunk készíteni. Egy vastagabb, nagy lyukú tűbe fűzzük be a szálvéget és ezzel fogunk dolgozni.

 

Elmegyünk a hópehely csúcsáig. A szemekbe öltünk, szépen elrejtve a fonalat. A csúcson hagyunk a fonalból egy akasztónyi hosszt, és elindulunk a csúcs másik oldalán lefelé a fonallal. És amikor kellő szembe elvezettük a fonalat akkor el lehet vágni, úgy hogy ne lógjon ki a szálvég.

Van aki csomó köt rá és úgy vágja el a fonalat.

Jöhet a keményítés, blokkolás. Ha nem tudod, hogy kell, akkor az alábbi blogomban elolvashatod, hogyan is kell.

Remélem kedvet kaptál hópelyheket gyártani. Nekem most mennem kell, több száz hópehely vár még rám. Hamarosan találkozunk. 

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű anyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Forrás: Pinterest

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.