+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Mit ajándékozzak karácsonyra?

Ez a 2020-as karácsony a Covid-19 miatt valószínűleg más lesz, mint máskor. Ki tudja, hogyan és milyen módon tudjuk majd megünnepelni a karácsonyt. Most hogy már szigorítások vannak, bezárnak az üzletek, nem lehet kószálni a bevásárlóközpontokban, időben el kell kezdeni a karácsonyi ajándékok beszerzését.

Most próbálok pár ötletelet adni kézműves ismerősöknek, kezdőknek vagy haladóknak, barátnak, kollégának, családtagnak. 

Forrás: Pinterest

Varróknak, varrni vágyóknak

Akiről tudjuk, hogy szeretne megtanulni varrni, annak érdemes kezdő varrócsomagot venni. Ebben megtalálunk a kezdéshez mindent. 

Van benne olló, bontóka, tűpárna, csipeszek, vonalzó, stb. Aki most kezdi a varrást, annak kiváló ajándék. Nagyon ötletes, hogy az egész egy zárható dobozban van. 

Aki már varr, vagy másban gondolkozik, annak különféle díszes varródobozokat is lehet ajándékozni. Már különböző mintával, formában, méretben lehet őket kapni. 

Vannak amiben vannak kis elválasztott fakkok, vannak amelyikben nincs semmi fakk, oda „ömlesztve” lehet betenni a dolgokat vagy kis tárolókban. 

Ha ilyen dobozt választunk és szeretnénk feltölteni, akkor érdemes gombostű, ollót, bontókát, szabó centit, szabókrétát, tűkészletet, cérnákat, egy – két patentot és biztosítótűt tenni. Ezzel a felszereltséggel el lehet már boldogulni. 

Kötősök, horgolósok

Akik kötnek, horgolnak, azoknak általában gondot okoz, hogyan tegye félkre a kézimunkát pl. estére. Zacskókban, vagy csak szimplán letesszük, akkor ha van pl. játékos háziállatunk, nem biztos, hogy nem lebontva, összegubancolva fogjuk legközelebb megtalálni. Ezért fejlesztettek ki külön kötősök és horgolósok számára is tároló kosarakat. Ebbe belefér a kötőtű az aktuális gombóc fonal is. Nagyon praktikus és kulturált formája a tárolásnak. 

Hímzőknek

Akik gobelint készítenek, vagy keresztszemest állandó gond a megmardt vagy használt fonalak tárolása, rendezése. Már problémát okoz mikor szálaira kell bontani az osztott hímzőt. 

Nagyon praktikus a fonalrendező doboz. Ebben már vannak kis kartonlapok, amire fel lehet tekerni a szálakat. A kartonra rá tudjuk írni a színkódot, ha elhagynánk a papírkát, amivel a fonal össze volt fogva. A kis kartonokat kultúráltan tudjuk tárolni egy zárható dobozban. 

Akik rutinos gobelinezők, azokat meglephetjük előnyomott gobelin mintákkal. Ezek különféle méretben kaphatóak. A hátulján általában, de van amelyinek az oldalán fel vannak tüntetve az ajánlott színek száma is. Tehát össze is tudjuk válogatni a fonalat is ha szeretnénk. 

Akik kézimunkáznak, azoknak lehet akár kész csomagot is venni. Ezekben benne van az anyag, mintaleírás, fonal, tű. 

De meglephetjük őket valami különlegessel, amivel ők saját maguk lehet nem is számolnak. Ilyen különlegesség lehet a nyakba akasztós szálvágó. Varrósoknak a sima gyűszű helyett beszerezhetünk ergonómikus gyűszűt.

Választhatunk vicces, de mégis hasznos mérőszalagot. Nem csak a hagyományos mérőszalgok vannak már forgalomban. Ezek visszahúzhatóak, van amelyik megáll ott ahol kihúztuk és gombnyomásra tekeredik vissza. Van amelyik mágneses hátlappal rendelkezik, azt bármikor a varrőgépre tudjuk tenni. 

Amigurumi rajongóknak pedig ajándékozhatunk egyedi kézzel készült figurákat. Manapság már nagyon sokféle figura, állatka kapható. Érdemes szétnézni. Természetesen a kézműves termékeknek magas az ára, de aki tudju mi munkával jár egy ilyen figura elkészítése, az pontosan tudja, hogy felbecsülhetetlen az értékük. 

Remélem sikerült ötleteket adni a karácsonyi készülődéshez.

Még bőven van időnk, de azért már érdemes elkezdeni ötletelni, nézelődni. Sok sikert kívánok a készülődéshez és légy kreatív!

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű anyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Forrás: Pinterest

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.