+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Horgolt karácsonyfa

Közeleg a karácsony, de még van időnk pár darab horgolt kiegészítőt készíteni. Ezekkel díszíthetjük a lakásunkat, munkahelyünket, de akár a karácsonyi csomagolást is egyedivé tehetjük egy-egy aranyos horgolt kiegészítővel. 

Horgoltunk már gömböt, csillagot, hópelyhet, angyalkát, most jöjjön a karácsonyfa. Többféle megoldást mutatok, legyünk kezdők vagy haladók, biztos lesz olyan, ami megtetszik és elkészítjük. 

Forrás: pinterest

Amire szükségünk lehet, hungarocell kúp, ha ezt nem tudunk szerezni, akkor kartonból is hajtogathtunk kúpot. Esetleg drót, ragasztópiszoly, ha az nincs valamilyen folyékony ragasztó, cellux, horgolótű és fonalak. 

Forrás:Pinterest

Ebben az esetben egy drótra tekerjük fel a horgolt csíkot, de mint írtam bármilyen kúpra feltekehtjük. 

Forrás::Pinterest

Az hogy milyen lesz a fenyőfánk mintája, ágának mintázata a választott horgolásmintától függy. Lehett ilyen, mint a fenti, ágas. Viszont készíthetünk hullámos vonalvezetésűt is. 

Forrás:Pinterest

Készíthetjük egy színnel, vagy több színnel, vagy csak arany vagy fehér szegéllyel is. Rajtunk áll, melyik megoldás tetszik, vagy illik hozzánk. 

Forrás: Pinterest

Mutatok videót is, hogy lásd hogyan készülnek el a fenyőfák, azután mutatok még mintáka, képeket, hogy megtalált álmaid karácsonyfáját. 

Forrás:Pinterest

Forrás:Pinterest

Most már láthattad a videókból, hogy a mintától függ, hogy milyen lesz a kinézete a karácsonyfának. Keverhetjük a színeket, próbálkozzunk újabb motívumokkal, gyöngyökkel. Nézzük meg, melyik válik be nekünk a legjobban. 

Forrás: Pinterest

Mutatok pár mintát is, ha esetleg szükséged lenne rá. 

Forrás:Pinterest

Nem kell megijedni a minta bonyolúltságától. Nyugodtan eltérhetsz tőle, egy a lényeg, mindig ugyanaz a minta ismétlődjön, akkor lesz szép egyenletes a fenyőfánk. 

Forrás:pinterest

Forrás:pinterest

Az hogy milyen hosszú legyen a horgolmány,a kúp méreteitől függy. De ha azt látod, nagyon hosszú, akkor tekerd sűrűbben, így tömzsibb, sűrűbb fenyőfát kapsz. 

Forrás:Pinterest

Ha kevésnek minősül, akkor lazábban tekerd. Azért fontos, hogy ne látszódjon a kúp alatta. 

.

Forrás: Pinterest

Mint látod amigurumi karácsonyfát is készíthetünk. Mindenféle verziót ki lehet találni, próbáld meg elengedni a fantáziáda és készíts egyedi karácsonyfákat. 

Forrás:pinterest

Forrás: Pinterest

Ehhez a verzióhoz is mutatok néhány mintát. 

Forrás:pinterest

Forrás: Pinterest

Merjünk elrugaszkondi a valóságtól is. Kísérletezzünk a színekkel, formákkal, kivitelezéssel. Horgolt karikákkal, nagyikockákkal. 

Forrás: Pinterest

Azt gondolná az ember, biztosan nagyon bonyolult a fenyőfa elkészítése, remélem sikerült megmutatni neked, hogy nem is olyan bonyolult. Akár kezdő vagy, akár rutinos horgoló, bármelyik fenyőfát el tudod készíteni. Remélem sikerült találni olyat, ami tetszik, vagy legalább beindította a fantáziádat. 

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű fonal közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Forrás: Pinterest

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.