+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Karácsonyi ajándék házilag

Karácsonyi ajándék házilag összefoglalómat most több dolog is motiválta. Hamarosan közeleg a karácsony, így egyre több helyen tűnnek fel az adományozásra buzdító hirdetések. Amikor tehetem én is részt veszek ilyenekben. Tavaly kicsit késve csatlakoztam egy dunakeszis (helyi) kezdeményezéshez. Kézműves Angyalok néven indult a csoport, lelkes kézműves hölgyek, urak hozták létre. Kitalálták, hogy az általuk készített egyedi kézműves dolgaikat feltöltik egy oldalra és licitáltatnak rá. A befolyt összegből egy helyi rászoruló családnak segítettek. Annyira jól sikerült ez az összefogás, hogy áruházak, kis üzletek is adtak adományt, ami nagyon megkönnyítette ennek a családnak az életét. Sajnos én elég későn tudtam meg ezt a kezdeményezést, így csak a logisztikai részében tudtam részt venni, illetve a család gyermekeinek küldtem apróságokat, hogy a karácsony gyerekként ne csak arról szóljon, hogy van étel az asztalon, hanem hogy a gyerek lehessen gyerek. Azt gondolom ebben a világban, amikor mindenki rohan, elmegyünk úgy egymás mellett hogy mosoly helyett ború van az arcunkon, próbáljunk meg segíteni ott ahol lehet, ahol tudunk, természetesen magunkhoz mérten. Néha már egy mosoly is jót tesz a másik embernek, egy simogatás egy macskának, egy erős kar a gyengének, vagy csak ha átengedjük a zebrán… Idén már most résen voltam és csatlakoztam hozzájuk.

Mit is készítsek?

A kérdés viszont az, hogy mit is készítsek, mi legyen az, amit ha feltesz az ember ebbe a csoportba, arra érkezik licit, de azért megfizethető is legyen. Ebből adódott a mai blog témája, ötleteket keresek ilyen termékek, egyedi ajándékok elkészítéséhez, hiszen karácsonyi ajándék házilag is készíthető. Amiket most itt összegyűjtök, azokat akár óvodai, iskolai karácsonyi vásárokra is el lehet készíteni, tehát szerintem mindenki talál magának tetsző dolgot. Nézzük mit is készíthetünk, amit tiszta szívből, szeretetből tudunk a legjobb tudásunk szerint megalkotni. Nézzük hogyan készíthető karácsonyi ajándék házilag.

Készítsünk párnahuzatot!

Kössünk lányok!

Az egyik kedves vevőm látva a hirdetésünket, máris felajánlott három gyönyörű kézzel készített párnát. A kötéshez nálam vásárolt Kartopu Zambak fonalat használta.

Egy párnához  három gombolyag 10 dkg-os fonalat használt el. A párna mindkét oldala kötött. Ha szeretnénk kézzel kötni, vagy kipróbálni milyen is egy vastag fonallal dolgozni, akkor szintén jó választás a Kartopu Wool Decor fonal, amiből szintén fantasztikus párnák készíthetőek.

Aki tart a tiszta gyapjútól, az nyugodtan kísérletezhet a gyapjú-akril keverékű DMC fonallal, ami szintén szapora, a fonal vastagsága miatt. Ebből a fonalból, ha gondoljuk elég a párna egyik oldalát megkötni, meghorgolni a másik oldala lehet egy egyszínű pamutvászon.

Horgolt párnák

Tudom, van aki köt, van aki horgol. Tehát horgolni is lehet. Meglévő párnahuzatra készíthetünk horgolt mintát, amit rá lehet varrni a kész huzatra.

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest Ha pedig nem szeretnénk az egész párnát csipkével díszíteni, akkor egy kis csipkeszalag, egy kis virág is csodákra képes.

Forrás :Pinterest

Párnák varrva

Vehetünk kész párnahuzatot és azt dekorálhatjuk kedvünkre. Szerezzünk be anyag darabokat, karácsonyi mintákat, sablonokat. Vágjuk ki az anyagból a mintát és varrjuk rá a párnára. Mutatok néhány ötletet.

Forrás: Pinterest Ha már kiskamasz gyermek van a családban aki nagy Minecraft rajongó, akkor neki készíthetünk házilag ilyen huzatokat. Itt is elég kész huzatra felvarrni a mintákat, de akár az egész huzatot el tudjuk mi magunk is készíteni.

Forrás: Pinterest Nagylányoknak, szerelmes kamaszoknak cuki ajándék.

Forrás: Pinterest

Készíthetünk vicces fánk párnát is. Nézd meg a videót,  és alkoss kedvedre.

Ragasztópisztoly és párna, ez is lehetséges!

Különleges ötletek

Kezdő háziasszonyoknak, friss lakástulajdonosoknak lehet ez a szett kedves ajándék. Egy jó ötlettel is lehet dekoratív, praktikus és kicsit mókás ajándékot varázsolni. Legénylakásba kimondottan jól jöhet.

Forrás: Pinterest Ha szeretnénk mi magunk is elkészíthetjük a kesztyűt. Nem kell más hozzá, mint pamutvászon, vlies, esetleg ferdepánt, ha díszíteni szeretnénk, akkor egyéb kiegészítők, csipkék, szalagok.

Forrás: Pinterest

Konyharuhák újragondolva

Konyharuha, pamutvászon és egy csipetnyi fantázia és máris feldobtuk a konyharuhát, ami ha tetszik ha nem mindig szem előtt lesz. Így talán gusztusosabb kivitelben. Macskarajongóknak szeretettel:

Forrás: Pinterest

Forrás:Pinterest

Konzervdobozból bármi tartó

Ehhez a projekthez szükségünk lesz apára, vagy ha olyan barkácsolós fajta vagy mint én, akkor akár egyedül is megoldhatod. Vegyünk nagyobb méretű konzervdobozokat, ragasztót, anyagot, tűt, szalagot, fonalat, gombokat és készítsünk dekoratív ceruzatartót, fakanál tartót, vagy bármi tartót.

Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest

Egyedi kulcstartók

Készíthetünk férfiaknak, de akár hölgyeknek és a gyerekeknek is kedves, vicces, egyedi kulcstartókat. Amire szükségünk van, az kulcskarika, kis anyag darabok és egy adag találékonyság.

Forrás: Pinterest Bevallom őszintén, nekem nem igazán megy a nyakkendő kötés, de azért egy ilyennel még én is megküzdenék.

Forrás: Pinterest Egy kis segítség a megkötéshez.

Forrás: Pinterest

Textil szatyrok, mert legyünk  környezettudatosak

Vehetünk kész textil szatyrokat és azokat díszíthetjük, mint a párnákat, vagy készíthetünk saját táskákat is.

Forrás: Pinterest Egy kis segítség a szabáshoz, varráshoz. Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest Gyerekeknek készítsünk gyerek figurásakat. Még mindig nagyon divatosak az erdei állatfigurák.

Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest

Forrás:Pinterest

Azt hiszem jó sok mindent sikerült összegyűjteni, remélem tetszett a karácsonyi ajándék házilag összefoglalóm, remélem lesz még időd elkészíteni, amelyik megtetszett! Viszont ne felejtsük el, honnan is indult ez a blog. Adományozás, segítség nyújtás. Ebben a karácsonyi időszakban, nagyon fontos, hogy erőnkhöz és pénztárcánkhoz mérten, ha tudunk segítsünk. Segítsünk a rászorultakon, az elesetteken, a magányosokon. Egy mosoly, egy ölelés, egy kis segítség mindenkinek jól jön.

Segítsünk, ha tehetjük.

Ha tehetjük, segítsünk. Már az is segítség, ha felhívjuk mások figyelmét az elesettekre, és próbálunk segíteni nekik. Készülődjünk szeretettel a szívünkben a karácsonyra. Mutassunk példát a gyerekeinknek, hogy embertársaink és természetesen az állatok segítése, védelme nagyon fontos. Ne halljon ki belőlünk a szeretet, a megértés, a segíteni nyújtás, a gyámoltalanok védelmezése. Kellemes karácsonyi készülődést kívánok neked!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.