+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Karácsonyi keresztszemes minták

Szeretnék a karácsonyi készülődésben, ötlet gyűjtésben segíteni neked. Előző blogbejegyzésben a  horgolt díszeket néztük meg, most pedig a keresztszemes csodákból készítettem egy kis inspirációs gyűjteményt, nézzük a karácsonyi keresztszemes minták kis összefoglalóját.

Sokan azt gondolják, hogy a keresztszemes hímzés elavult, ódivatú, már csak az idős nénikék készítik. Az az igazság, hogy nagyon jópofa modern kézimunkákat lehet már készíteni. Nekem kimondottan nagy kedvenceim lettek a hímző rámába képként szereplő modern hímzések. Olyan sokféleképpen lehet elkészíteni, hogy az ember csak ámul-bámul. Akár még a  Star Wars rajongók is megtalálhatják a nekik tetsző kézimunkát.

Télapó tasakok, zoknik hímezve

Már a télapóra is készíthetünk gyermekeinknek, unokáinknak egyedi tasakokat, zoknikat, amiket a télapó majd megtölthet. Ha szeretnénk fokozni, akkor akár névvel is elláthatjuk őket.

Ezeket a tasakokat készíthetjük kongréra, hímzővászonra, színesre, fehérre, ekrüre. A zsákra, tasakra, télapó csizmára pedig csodás mintákat hímezhetünk. De készíthetjük filcből és más vászonból is, amelyre a kihímzett kongré szalagot varrjuk fel.

Vágjuk ki a kívánt anyagból a szabásmintát. Vagy még varrás előtt hímezzük ki, vagy varrás után is ki lehet, bár akkor kicsit nehezebb.

Forrás:pinterest

Nagyon sok minta található az interneten, de a Gombocska facebook oldalán is kedvedre válogathatsz a keresztszemes minták  mappában.

Ha szeretnéd egyedivé tenni, akkor bele lehet hímezni a gyermek nevét is.

Karácsonyi díszek keresztszemes hímzéssel

Ebben az esetben is készülhetnek a díszek filcből, vászonból, vagy kongréból. Itt is szükséges egy kis varrástudás. A kiszabott mintát kihímezzük, majd összevarrjuk és egy kis rést nyitva hagyva megtömjük tömőanyaggal, majd láthatatlan öltéssel összeöltjük.

Forrás:pinterest

Mindenféle formát ki tudunk szabni és aztán ráhímezni. Sokszor ha nincs lehetőségünk nyomtatni, elővehetjük a sütis karácsonyi formákat, azokat körberajzoljuk és már hímezhetünk és varrhatunk is. De addig is ötletként itt találsz néhány alapot:

Ezeket a formákat már kedvünkre hímezhetjük vagy az alábbi minták egyikével, vagy saját mintákkal.

 

További mintákat találsz a facebook oldalunkon.

 

Hímzett képek modern köntösben

Az utóbbi időben újból felkapottak lettek a hímzett képek, de modern köntösbe bújtatva. Divatos minták, különleges képi megoldások, szokványostól eltérő képkeretek azok amelyek a keresztszemes  hímzést is átvezeti a mai modern világba.

Nagyon ötletes ajándék készülhet ezekből a hímzőkeretekbe befogott keresztszemes hímzéssel készült képekből. Nem csak karácsonyi mintákat készíthetünk, ha szeretnénk, hogy egész évben a lakás dísze legyen, akkor a jelenlegi stílushoz válasszunk mintát.

Forrás:pinterest

Forrás:pinterest

 

Keresztszemes terítők, konyharuhák

Ma már széles választékban lehet kapni méterben, vagy készre szabott asztalterítőket, konyharuhákat, olyanokat, amelyeken hímezhető felület is van. Akik szeretnének valami különleges ajándékkal készülni, azoknak érdemes szétnézni a rövidáru boltokban és érdeklődni a lehetőségekről. Már komplett készletek is kaphatók, amelyben a készre szabott asztalterítőn kívül minta és fonalak is a rendelkezésünkre állnak.

 

Ezen felül találunk hímezhető törölközőket, babapertliket, konyharuhákat is. Nagyon nagy a választék a minőségi darabokból. De ha magunk szeretnénk készíteni, akkor egy már meglévő törölközőre mi magunk is rá tudjuk varrni a kihímzett kongré szalagot.

 

Mint látod a keresztszemes hímzés is lehet modern és divatos. Amennyiben találtál számodra tetsző mintát, ragadd meg a tűt és a fonalat, majd kezdj bele. Karácsonyig még elkészül.

Ha szeretnél még további minták között keresgélni, akkor a facebook oldalunkon a keresztszemes minták mappában is nézz szét, hátha ott találod a számodra legjobban tetszőt.

Szép napot és jó kézimunkázást kívánok!

Üdv:Kati

Kati - Gombocska

Az alapanyagokat, melyek az alkotáshoz szükségesek, megtalálod dunakeszi boltunkban.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.

Webáruházunkat pedig természetesen otthonról is eléred.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu