+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Kössünk tovább, de hogyan?

Az előző blogban megtanultuk az alapokat, amivel el tudunk indulni, illetve be tudjuk fejezni a munkát. Most már egyenesen tudunk kötni, ami arra jó hogy pl. sálat kössünk. Ha szeretnénk más alakzatokat is kötni, akkor meg kell tanulnunk szaporítani, fogyasztani. Ezek nagyon fontos elemek, mert ha csak egy sapkát szeretnénk készíteni is muszáj fogyasztani. 

Ebben a blogban összegyűjtöttem a legjobb videókat, amiket jó szívvel ajánlok, mert érthetőek, jól bemutatják a lehetőségeinket. 

Forrás: Pinterest

Szaporítás – increasing: mikor szaporítunk, az a célunk, hogy megnöveljük a sorban lévő szemek számát, lehetőleg úgy, hogy minél egyenletesebb maradjon a kötés képe. 
A kötésleírásban láthatjuk, hogy a sorban hányszor és hol szaporítsunk. Ha a munkadarab két szélén tesszük, akkor is kell hagynunk 1-1 szélszemet a szaporítás előtt/után.

Mutatok videókat amelyek segítenek elsajátítani a szaporítás fortélyait. 

 

Most, hogy megy már a szaporítás, jön a következő lépés a fogyasztás. Mert hát néha azt is muszáj. Többféle megoldás létezik, próbáltam a legjobban használható videókat megkeresni, hogy minél könnyebben el tudd sajátítani a technikát. 

 Fogyasztás – decreasing: Nagyon gyakran fontos, hogy a fogyasztással ne csak a szabásmintának megfelelően csökkentsük a sorban lévő szemek számát, de a megfelelő módon fogyasztva a kötésminta képét is befolyásoljuk. Ha a kötés színén a sima szemek dominálnak kétféleképpen fogyaszthatunk, meghatározva ezzel, hogy merre „dőljön” a fogyasztás vonala. Az alábbi fogyasztási képeket akkor kapjuk, ha minden sima sorban fogyasztunk, a fordított sorokat pedig változtatás nélkül kötjük le.

Forrás: Pinterest

Most rövidnek tűnik ez a blog, de szerintem ezeket a technikákat muszáj begyakorolni, hogy legközelebb, mikor megyünk tovább ne okozzon gondot, ha meglátjuk, meghalljuk, hogy szaporítsunk, fogyasszunk. 

Érdemes mindegyik technikát kipróbálni, megnézni, melyik tetszik jobban, mert lesznek helyek, ahol konkrétan meg is lesz adva, melyik módszert kell használjuk és akkor jó lenne nem megijedni. 

Forrás: Pinterest

Remélem tudtam segítni, a következő alkalommal megyünk tovább.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Forrás: Pinterest

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.