+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Üdvözöllek ősz!

Most már az időjárás is tudtunkra adta, hogy itt van az ősz, elkezdődött az iskola, és most már mi is kezdünk átálni az őszre. Egyre korábban sötétedik, még az utolsó napsugarakat próbáljuk begyűjteni, elraktározni.

Ebben a bejegyzésben egy kis kora őszi hímezgetésre szeretnélek elcsábítani, remélem sikerül meghozni hozzá a kedved.

Forrás: Pinterest

A hímzéssel már foglalkoztunk többször is, most mintákat, kész munkákat fogok bemutatni, hogy kedved legyen neki kezdeni egy őszi hangulatú kép, párnahuzat, kis szütyő, bármi meghímzéséhez.

Forrás: Pinterest

A legfelkapottabb mostanság a falikép. Készíthetjük napszövetre, bár azt mostanság nem sok helyen lehet kapni, de lehet bármilyen pamutvászon, műszálas anyag. Héttér nem kell, hogy mingid a klasszikus fehér legyen. Érdemes kísérletezni. Az ősz színeihez a drappa, zöld, barna, de még a fekete is jól mutat.

Forrás: Pinterest

Természetesen az ősz, a tök, gomba, falevelek, makk, gesztenye motívumokban gazdag. Ezért ezeket lehet kombinálni, vagy csak egy -egy motívumot használni. 

Forrás:Pinterest

Az, hogy kitöltjük a megrajzolt mintákat, vagy csak a körvonalakat hímezzük meg, rajtunk múlik. Ha nem érzed magad annyira ügyesnek, akkor eleinte a körvonal hímzésével próbálkozz, és ha látod, hogy milyen jól megy és milyen szép amit alkottál, nyugodtan lépj tovább és próbálkozz a kitöltéssel.

Egyre több helyen látom, hogy már a hímzést is próbálják térbeliesíteni. Már különböző hímzésekkel, alá béleléssel próbálják az egyes részeket kielemni a képből. Nagyon hatásosak ezek a trükkök, életet lehelnek a hímzésünkbe. 

Forrás: Pinterest

Az ősz gyönyörű színeit alkalmazzuk bátran, a barna, sárga, zöld különböző árnyalatai gyöngyörűen adják vissza az őszi hangulatot. 

Forrás:Pinterest

Forrás: Pinterest

A tököket többféleképpen kihímezhetjük. Árnyaltan, sima kitköltéssel, alátöltéssel. Mindegyiknek teljesen más a hangulata. 

Forrás: Pinterest

Mutatok egy különleges hímzési megoldást a tök hímzésére. Fantasztikus hatása van. Érdemes kipróbálni.

A tök általában a fő elem az őszi képeknél. Mindenféle formában és színben készíthetjük.

Forrás: Pinterest

Nagyon fontos, hogy a töknél cikkenként hímezzünk. Akkor adja vissza azt a hatást, amit az igazi tök is ad. 

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Ha a körvonalat hímezzük ki, akkor is fel tudjuk dobni virágokkal, különböző hímzésfajtákkal. Ebben az esetben a kevesebb több elv nagyon jól érvényesül.

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Mókusok, rókák szintén az őszi dekoráció kihagyhatatlan elemei.

Forrás: Pinterest

A „klasszikus” hímzőkerest képkeret mellett egyre nagyobb teret hódítanak a természetes megoldások. Pl. ágakból, kis gallyakból is lehet képkerestet készíteni. Ezzel az egész sokkal természetesebb lesz, a faág nagyon passzol az őszi hangulathoz. 

Forrás:Pinterest

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Remélem sikerült egy kis kedvet csinálni az őszhöz. Mert minden évszaknak ennek is meg vannak a szépségei, a gyöngyörű színei kárpótolnak minket a kevesebb napsugárral szemben. 

Forrás: Pinterest

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.