+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Pólófonal felhasználása, avagy hogyan készítsem pólófonalból a kör kosaram alját?

gombocska ajándék

Köszöntelek, ismét a pólófonal felhasználása témáról írok egy kicsit. Az egyik blogomban már bemutattam videókkal, hogy melyek a pólófonalból készült kosárka lépései.

Ott egy szögletes kosár alapról volt szó. Most a kör alapról ejtenék pár szót, mert hát azért vannak itt kényes ügyek, amelyeket vagy nem merünk megkérdezni, vagy otthon próbálkozunk rájönni mit is rontottunk el.

A kör alapnál, mint minden alapnál az első lépés a mágikus kör elkészítése. Amennyiben ezt nem tudod hogyan kell, akkor alábbi blog bejegyzésem alatt megtalálod: Pólófonal horgolás

De ajánlok egy másik linket is, Szentesi Eszter videói nagyon hasznosak, a Bármitartó-modern horgolmányok blogjaiban sok érdekes kérdésre kapunk választ pólófonalazással kapcsolatban.

Miután meg van a mágikus kör, akkor itt jönnek a bajok. Mert mindennek ez az alapja, hogy hány szem kerül a mágikus körbe.

Mint az újabb videóban is látjátok az elterjedt az, amikor a mágikus körbe 6 szemet készítünk. Kosarakat és a szőnyegeket általában ezzel a hat szemes kezdéssel készítik.

A következő sorokban, minden egyes sorban (körívben) +6 szemmel szaporítjuk a körünket. Ehhez szintén ajánlom Szentesi Eszter videóját:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/OFizOLwSj8c?rel=0&controls=0&showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ezzel a módszerrel elvileg egy szép szabályos kört tudunk készíteni.

Púpos az alap

De mi a helyzet, ha még így is hullámos a kosarunk alja, púpos, akkor vagy elkezdjük a számolgatást, vagy lebontjuk és kezdjük elölről. De valamiért nekünk nem válik be ez a módszer. Akkor ajánlok egy másik módszert, amit az interneten találtam és kipróbáltam és bevált.

A mágikus körbe nem 6, hanem 9 szemet készítünk. Ezt követően a szaporítás ugyanúgy történik, mint az előző videóban, csak itt 18 szem lesz a második sorban, 27 a harmadikban, 36 a negyedikben és így tovább, amíg el nem éred a megfelelő méretet.

Próbáld ki mind a két verziót, és amelyik jobban tetszik, azt alkalmazd!

Ha pedig szép pólófonalakat keresel, a Gombocska webáruházában találsz nagyon klassz fonalakat ITT: Pólófonalak a Gombocskától.

Jó pólófonalazást és szép napot!

Kati

Kati - Gombocska

Az alapanyagokat, melyek az alkotáshoz szükségesek, megtalálod dunakeszi boltunkban.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.

Webáruházunkat pedig természetesen otthonról is eléred.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Gombocska

You have Successfully Subscribed!