+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Szalagból virágok, kokárdák

Hamarosan jön a tavasz, jön a március 15-e, amikorra jól jön egy egyedi kokárda. Mint minden évben, most is összegyűjtök pár kokárda készítési lehetőséget, mellette a szalagvirágokról is szó lesz, hiszen azzal a technikával lehet sok különleges kokárdát készíteni.

Forrás: Pinterest

Szalagvirág készítésével  már foglalkoztam, most igazából a közelgő kokárda készítéshez kerestem főleg virágokat, masnikat szalagból. Igyekeztem újabb formákat, fazonokat keresni. Most azért sok helyen meg vannak a színek, a piros, fehér és a zöld, de mint  látod más a sorrend, másképp van, mert ezek nem a tipikus magyar kokárdára épültek. Tehát a színek sorrendjét ha kokárdára szeretnénk használni, cseréljük meg. 

Forrás: Pinterest

Mivel nagyon sok szép ilyen virágokból álló kokárdát láttam már, azért gondoltam, hogy ha az alapokat segítek elsajátítani, akkor te magad is tudsz majd készíteni magadnak, gyermekednek, unokádnak a nagy napra egyet. 

Nem csak trikolor készíthető

Természetesen nem csak a trikolor színekben lehet ezeket elkészíteni, ezért kerestem olyan virágokat is, amik egyszínben elkészíthetőek, de akár több színben kombinálva szintén alkothatnak kokárda szerű csokrot. 

Próbáltam minél többféle megoldást keresni, hogy ha már tudsz is szalagvirágot készíteni, most tudod a tudásodat fejleszteni. Szatén és ripsz szalagból vagy akár organzából is el lehet őket készíteni.

Forrás: Pinterest

Készíthetünk masnikat, virágokat, leveleket. 

A különböző formák adhatják a különlegességét a kokárdánknak. Tudom, hogy ezek nem a klasszikus formák, de szerintem ha a trikolor színekben készítjük eltérhetünk a formától. 

Forrás: Pinterest

A virágok közepére követ, gyöngyöt, pompont is tehetünk, így az összehúzás helye nem fog látszani. 

Ezek a virágok bármilyen tavaszi dekorációban is megállhatják a helyüket. 

Forrás: Pinterest

Szalagvirágok

A szalagvirágok kiválóan alkalmasak amigurumi figurákhoz kiegészítőnek, hajráfokra díszítésre.

A nagyobb virágokat, masnikat, ha kokárdaként szeretnénk használni, akkor brossalapra, biztosítótűre lehet felragasztani, felvarrni. Ilyenkor érdemes egy filc darabot ragasztani a hátuljára, és arra varrni vagy ragasztani a biztosítótűt, brossalapot.

Forrás: Pinterest

Készíthetjük csattra is, akkor a csattra lehet felragasztani, vagy felvarrni. 

Sokféle formát el lehet készíteni a három színből. Egy jó technikával csodákat tudunk alkotni.

Mostanság nagyon nehezen lehet kapni kész kisvirágokat zöld levéllel. Pedig nagyon népszerűek. Ezekkel a segítségekkel mi magunk is el tudjuk készíteni őket. 

Forrás:Pinterest

Kis gyakorlással elsajátíthatóak ezek a technikák. Ezért is gyűjtöttem össze inkább videókat, mert azokból jobban lehet látni a lépéseket.

Szerintem mindenki meg tudja találni a számára legmegfelelőbbet, mind tudás, mind forma szerint. 

Forrás: Pinterest

Haladó technikák

Amikor már megy az alaptechnika, akkor lehet próbálkozni több színnel, egymásba tenni több színt, több szírmot, vagy több színnel tekergetni, varrogatni. Teljesen más hatást fogunk elérni. És március 15-ig még el tud készülni a három színből álló kitűzőnk.

Szerencsére nem olyan nagy az anyagigénye, egy masnihoz, virághoz nem kell sok szalag. Ezért az otthoni maradék szalagokkal simán el lehet kezdeni a gyakorlást. 

Forrás: Pinterest

A legtöbb esetben tűre és cérnára van még szükségünk, vagy még ragasztópisztolyra. Díszítéshez gyöngyök, gombok, brossok. 

Ami nagyon fontos, ha szatén szalaggal dolgozunk, akkor öngyújtóra, gyertyára vagy gyufára lesz még szükségünk, mert a szatén szalag végét minden esetben el kell égetni, hogy ne foszoljon. 

Forrás: Pinterest

Vannak technikák, ahol ezzel az égetéssel tudjuk rögzíteni a csücsköket, szalagvégeket. Tehát ha nem dohányzunk, otthon nem gázzal főzünk, akkor érdemes beszerezni gyufát vagy gyújtót.

Variáld az ötleteket

Ezeket a techikákat lehet variálni, kombnálni, mindenféle formát kitalálni. Ez a szirom alap is sok mindenre felhasználható. Láttam már búzakalászt is ezzel a formával kirakva. Tehát a fantáziánk és egy kis utánajárás után, rengeteg formát meg tudunk alkotni egy kis szirom formával.

Forrás: Pinterest

Aki szeretné kipróbálni a farkasfogat, annak mondom abból is tud virágot csinálni. 

Forrás:Pinterest

Többféle megoldás lehet, egyik amikor egy szálból készítjük, kézi varrótűvel a két végét összevarrjuk kör formában, majd lazán nagy öltésekkel körbevarrjuk és meghúzzuk a cérnánkat.

Forrás: Pinterest

Másik módszer, mikor két farkasfog szálat szinte fonásba illesztve először összevarrjuk varrógéppel és utána tekerjük fel virágba. Mindkét módszert érdemes kipróbálni.

Forrás:Pinterest

A szatén rózsa elkészítésének is sokféle módja van.

Lehet csomózni, varrni, szirmonként vagy soronként készíteni. Nagyon sok lehetőség közül tudunk válogatni, érdemes szétnézni, kipróbálni őket.

Forrás: Pinterest

Vannak egyszerűbb és vannak bonyolultabb formák, minták, elkészítési módok. Szerintem, ha egysze rájövünk a trükkjére, akkor már nagyon jól tudunk haladni. Készíthetünk mindenféle szélességű szalagból, mintásból, egyszínűből, szaténból vagy ripsz szalagból.

Forrás: Pinterest

Összefoglalás

Remélem tudtam ismét valami újat mutatni, vagy felkelteni az érdeklődésed a szalagvirág készítéséhez.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.