+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Mint sokan mások az új évben mindenféle fogadalommal állunk elő, amit majd az új évben próbálunk megvalósítani. Általában a lendület tart 1-2 hétig, aztán kifullad, elfogy a lelkesedés, elfelejtjük, vagy szisztematikusan elzárjuk a gondolataink elől, bízván abban, ha nem gondolunk rá nincs is. Hát ilyenek vagyunk, de azért néha jó kitűzni célokat. Idén én is próbáltam kitűzni párat, nem is mertem elmondani néhányat, mert ha kimondjuk, akkor bizony nehéz visszakozni, hogy miért is nem foglalkozunk vele. Megfogalmaztam a vállalkozásommal kapcsolatos célokat, hiszen egy cég működésével kapcsolatban ez a minimum, és természetesen magammal kapcsolatban is. Aki ismer, és már találkozott velem az tudja, hogy azért nem mondhatnám azt el magamról, hogy karcsú lennék. Szültem három gyereket, 40 éves vagyok és hát vannak testi adottságok amiket hoztam és valljuk be az édesség és a kóla a gyengém. Cserébe nincs alkohol, nincs fűszeres étel, se dohányzás, se kávé. Na jó nem mentem fel magam a felszedett kilók alól. Tehát a cél a testmozgás, és el is határoztam magam, hogy első utam egy zumba óra lesz. El is mentem és mi fogadott az első percben? Te vagy a Gombocskás lány? Valljuk be jól esett, bár azt gondoltam inkognitóban elbújok a hátsó sorban. Na a hátsó sor az megmaradt:). Kiderült, hogy az egyik vevőm az oktató, így gyorsan elő is kerültek  a szebbnél szebb horgolmányok.  Milyen kicsi a világ:)! Már megérte elmenni, de az óra is fantasztikus volt! Hajrá menj te is mozogni! Na de mi ez a sok körítés itt. A mai blogban arra gondoltam, hogy biztos sokan tettek hasonló fogadalmat, hogy lefogynak, sportosabban élnek. Ezért amíg igyekszünk ezt megvalósítani, addig is próbáljuk meg az öltözködésünket is alakítani a testünkhöz. Összegyűjtöttem pár fazont,színt, ami a 2019-es évben a divat lesz. Természetesen nem kell nekünk egyenesen a divatot követni, hiszen vannak fazonok, amelyek hát valljuk be, nem igazán állnak mindenkinek jól. Elég ha nagyjából tisztában vagyunk mi az idei trend és lehet, hogy lapul ennek megfelelő dara a gardróbunkban is. Vannak ötletek, szabásminták, amik segíthetnek neked megtalálni a tökéletes választást, a saját testedhez, ízlésedhez. Remélem bele mersz vágni és megleped magad egy jó kis csini rucival. Irány a varrószoba, vagy a varrósarok és röffentsük be a gépeket, akik horgolnak, kötnek, azok pedig izzítsák a tűket és fogyasszák a fonalakat, mert a kötött és horgolt is divat lesz idén! Jó munkát és nézzük mit is találtam mára. Vágjunk bele!

Színek

Azt látom, hogy ebben az évben lát­vá­nyos és szen­zá­ci­ó­san szexi tren­dek jön­nek! A kifutókon bemutatott színek határozzák meg a 2019-ben jellemző színek világát nemcsak a divat területén, hanem általában a teljes design világban, így a Pantone Fashion Color Trend Report a legmeghatározóbb útmutató az következő évszakok legfontosabb színtrendjeihez. Mint nyomdász,egyszerűen odavagyok a színekért, ezek meg most különösen feldobnak. Vidámak, frissek, fiatalosak, szerintem merjünk velük kísérletezni.

A bemutatott 2019 tavaszi / nyári kollekciók azokra a vágyainkra reflektálnak, ahol a jövő magabiztossággal és lélekkel ruház fel minket; színekkel, melyek felemelőek; játékos kifejezőeszközként működő örömteli árnyalatok amelyek a kreatív és váratlan kombinációk felfedezésre váró útjaira vezetnek majd minket.

Mindezt összehozva a high fashion-el és a street style-al, a 2019-es tavaszi / nyári gondolatvilág donimálja a szezonalitást mind a férfiak és a nők divatjában. Vibráló, anélkül hogy tolakodó lenne, kiemelve azokat az árnyalatokat melyek a hitelesség iránti vágyainkat fejezik ki, valamint a folyamatos igényünket a kreativitásra és szimpatikus, elérhető designra. 2019 tavaszi / nyári színes paletta színei az alábbiak:

Mindemellett 2019-ben nagyon mennek a pasztell színek, a rózsaszín, türkiz, zöld, bézs, de az év színe mégis a vibráló narancs. Érdemes látványos kiegészítőket hordani ebben a színben, karkötők, bizsuk, kalapok, kendők. Ezeket mind el tudjuk készíteni magunk is. Használjuk narancssárga minden árnyalatát. Ezek az élénk szettek, napsütötte tájak, pálmafák árnyékában hűsölő stíluskirálynőkké tesznek minket, kell ennél elragadóbb inspiráció a következő évre?

Forrás: https://gaborszakacs.blog.hu Narancsba borult kabátok, szoknyák, ruhák és nadrágos összeállítások, a narancsos fényben megcsillanó fülbevalók, cipők és táskák társaságában pezseghetünk 2019-ben. Nyomott mintás anyagok, virágos ruhák, látványos kalapok, keskeny övek, egy csipetnyi vingate, de közben a letűnt korokat idéző stílus, van benne egy kis hippi korszak is, tehát a ma oly divatos retro stílus kicsit felfrissítve, ez lesz most a divat 2019-ben. Kifinomultság, elegancia és kényelem a vibráló narancssárga erejével. Tehát mindenképpen kötelező beszerezni tavaszra legalább egy kulcstartót majd ebből a színből. Ha úgy gondoljuk, hogy a narancs sápaszt minket, akkor felső vagy egyrészes ruha helyett keressünk szoknyát vagy nadrágot, hogy az élénk árnyalat minél távolabb essen az arcunktól. Ilyenkor kiegészítő színnek érdemes olyat választani ami passzol hozzánk, kéktől a feketéig elég széles skála, csak választani lesz nehéz.

Formák

Amíg tart a hideg idő, addig mindenképpen nagyon mennek a kötött pulóverek, a sapkák, amelyek puha vastag fonalból készültek. Ahogy melegszik az idő jöhetnek a vékony fonalból horgolt, kötött kardigánok, pulóverek, kendők természetesen a divat színekből. De nézzük milyen formák, minták lesznek az idei év kedvencei.

Virágok

A virágzás most viktoriánus és 18. század végi hangulatokat hozza elő a ruhákon, idei évben virág jöhet minden mennyiségben.

Forrás:https://hu.lady-moda.info

Forrás: https://hu.lady-moda.info  

Forrás: Pinterest  

Ez az elől rövid, hátul hosszú ruha, blúz, hosszától függően dip hem néven található az interneten. Ha erre rákeresel rengeteg ötletet találsz. Azért pár szabásmintát mutatok indulásnak, remélem felkeltik az érdeklődésedet és neki állsz varrni egyet. Bevallom őszintén, hogy a valóságban is nagyon jók ezek. Karácsony előtt jött be hozzám egy hölgy farmerban és egy ilyen fazonú, fehér ingben, amin színes virágok voltak, kb hasonló méretben, mint a fenti képen. A hölgy nem volt se túl vékony, se túl molett, de valami szuperül állt rajta a ruha. Beleszerettem, mármint a felsőbe:)  

Forrás: Pinterest  

Forrás: Pinterest

A fenti szabásminta pontos leírását itt találod.  Ha pulóverben gondolkozunk, ugyanúgy használhatjuk ezt a fazont. Megbolondítva egy kapucnival.

Forrás: Pinterest  

Forrás: Pinterest

Ez a következő szabásminta rajz segítség lehet, hogy hogyan kell kialakítani a hátul hosszabbított fazont. Azt hiszem jól szemlélteti és ez később is jól jöhet szoknyák varrásánál.

Forrás: Pinterest https://www.youtube.com/watch?v=PEtQ4erwUy8  

Pöttyök

A pöttyös egész nyáron a trendek élén fog járni. A ’70-es évek sikkje blézerben, nadrágban és szoknyában is megjelenik majd.

Forrás: https://femina.hu

Idei év egyik meglepetése a látványos, szexi trendekben rejlik.  Az ultranőiesség garantálva van a buggyos és fodrokkal teli fazonokban.
 
Forrás: Pinterest
 
 
Forrás: www.femina.hu
 

Csíkok

Pár szezon óta nagy kedvenc a kockás minta, de most úgy tűnik, 2019 hoz némi változást a mintadivatban. Előtérbe kerülnek ugyanis a csíkos szettek. A divatheteken az alkalmi ruhától a maszkulin nadrágkosztümig minden készült csíkos változatban.

Forrás: https://www.nlcafe.hu

A divatházak szerint pedig lehet pöttyössel kombinálni a csíkost úgy, hogy az jól is nézzen ki. Itt egy jó példája.

Forrás: https://www.nlcafe.hu  

Ha úgy gondoljuk, hogy nincs elég bátorságunk ezt a divatot ilyen formában követni, akkor elég ha kötünk vagy köttetünk egy jó kis matrózcsíkos pulcsit és azt használjuk, ha más nem kiegészítőnek. De nyugodtan keressünk otthon egy kis dögös csíkos ruhát vagy szoknyát amit tavasszal egy bőrdzsekivel megbolondítunk. Mert a bőrdzseki is nagy divat lesz idén. A csíkos ruha vagy szoknya akár alakformáló is lehet, ha jól választjuk meg. Használjuk ki az előnyöket.

Forrás: https://www.nlcafe.hu

Farmer patchwork

A farmeranyag örök,nem megy ki a divatból ebben az évben sem. Viszont a  foltozott, patchwork stílus lesz a legtrendibb 2019-ben. Kabát, nadrág, sőt, ruha formájában is hódít majd idén. Szórakoztató, geometrikus és cseppet sem unalmas az új farmertrend. Patchwork-ös kollégák előnyben:).  

Forrás: https://femina.hu

Forrás: https://ripost.hu

Tehát hölgyeim elő a farmer darabokkal és készítsük el saját szoknyánkat, kabátunkat, nadrágunkat vagy akár táskánkat.

Forrás: Pinterest Forrás:Pinterest   Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Fodros tüllös darabok

Ha idén elmész valamelyik üzletbe vásárolni, biztosan fogsz találni pár darab fodros, tüllös darabot. Ezek a darabok nőiesek, de még az alakot is formálhatják.

Forrás: https://femina.hu

Ha ezeket túlzónak érzed, akkor elég ha készítesz vagy beszerzel egy tüll szoknyát. Hidd el könnyen el tudod készíteni magadnak.

Forrás: Pinterest 

Mutatok pár tüll szoknya készítési trükköt.

https://www.youtube.com/watch?v=nuFNLMFGTUA     https://www.youtube.com/watch?v=MCVTxmYF-RY  

Háló szerű anyagok

A divathéten mindenhol megjelent minden divatház kifutóján a háló. Rojtos, hálós rátétek, halászhálóhoz hasonló anyagok, necchálós ruhák, óriási lyukacsok, mind-mind megtalálhatóak voltak a ruhákon. Hol a teljes ruha ilyen lyukacsos volt, hol pedig csak a ruha alján vagy az ujjak végén jelent meg a kis hálós dekor.

Forrás: http://elle.hu/divat

A hálós anyagú ruháknál egy dologra érdemes odafigyelni, mégpedig arra, hogy ildomos úgy kezelni őket mint egy plusz réteg, tehát érdemes alávenni valamit. Igaz a hálós ruhák kétségtelenül izgalmassá teszik a viselőjüket, de azért maradjunk meg az ízlésesség határán belül. Ezekből a ruhákból választhatunk maxiruhákat, mellényeket, de készíthetünk makraméval díszített szoknyát, felsőt, de magunkra tekerhetünk egy horgolt sálat, ami elég széles, vagy csak válasszunk egy makramés táskát.

Forrás: https://www.nlcafe.hu

Forrás: https://www.nlcafe.hu

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest  

Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest  

Forrás: Pinterest

Fazonok

Zsebes cargo nadrágok

A skinny farmerok helyett idén a laza, zsebes cargo nadrágok lesznek a trendik. Hajlamosak kicsit szélesíteni, de övvel és szűk felsővel homokóra alakot varázsolnak. Igyekezzünk az alkatunknak megfelelően viselni.

Forrás: https://femina.hu

Puffos ujjak

A puffos ujjakat utoljára a 30-as években lehetett látni, azonban a divattervezőknek hála a 2019-es év is tele lesz velük. Figyelemfelkeltőek, de elegánsak is egyben.

A bő, puffos ujj, és a derékra simuló, szűk szoknya összhatása magas sarkú cipővel olyan nőies és látványos, hogy nincs ember, aki el tudna menni mellette anélkül, hogy a szépség ámulatba ne ejtené, és ne boldogabban folytassa az útját aznap.

A puffos ujjú blúzok, ruhák bő hatása miatt mindenki kicsit nagyobbnak látszik benne, ezért inkább vékonyabb alkatra illenek ezek a darabok. De ha valaki nem tud lemondani róla, akkor sem kell visszatartania magát, csupán az alkata miatt. Meg kell találni azt az összeállítást, ami előnyös, amelyben ez a modell is jól mutat. Egy fantasztikus magas sarkú, egy olyan szabás és már elfedi amit nem szeretnénk megmutatni.

Forrás: www.femina.hu

Forrás: www.femina.hu

Biciklis nadrág

Háát a gyerekkorom jut eszembe, amikor nagy divat volt. Egy pólóval vettük fel és máris jók voltunk. A biciklis nadrágot idén nemcsak a sport üzletekben fogjuk megtalálni. Ez a furcsa fazon igen divatos lesz, az viszont már nagyobb kérdés, hogy ki veszi majd fel a hétköznapokban. Amire nagyon fontos odafigyelni, hogy ez a fazon csak a vékony lábúakon mutatós.

Forrás:femina

Batikolt hatás

Régen biztos, hogy te is csináltál pár batikolt pólót, ha más nem egy technika órán vagy egy nyári táborban. Ha még megvannak, újra előveheted őket, mert a legnagyobb trendek közé kerül ez a minta. Minél színesebb, annál jobb lesz.

Forrás: femina

A batikolásról itt találsz részletes leírást és egy hasznos videót. Azt hiszem sok mindent átvettünk mi is vár ránk 2019-ben a divat terén. Remélem találtál valamit, ami megtetszett és az kedvet adott hozzá, hogy megvalósítsd. Jó keresgélést, célok elérését kívánok neked!

Szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.