+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Horgoljunk topot, bikinit felsőt

Nagylányom kitalálta neki horgolt top kell. Természetesen át is küldött pár neki tetsző darabot, feladva ezzel nekem a leckét. Gyorsan befejeztem az aktuális kihívás macska amigurumimat és neki estem a gyűjtő munkának.

Nem is értem miért van az, hogy a kamasz lányom természetesen jól kivágott szexy felsőt szeretné, az anyja meg azért jobban örülne, ha nyakig be lenne gombolva..Hát ennek függvényében kezdtem neki a kutatásba és a horgolásba.

Forrás: https://www2.hm.com/hu_hu/productpage.1086388001.html

Mindenféle  verziót küldött a lányom és én is találtam jobbnál jobb ötleteket. De elég nehéz olyat találni ami az anyai szívem is elfogad és a kamaszom is elvisel. Ezért arra gondoltam több ötletből fogok egy saját verziót kitalálni. 

Kértem mérje le a mell alatti részt, azzal elindulunk, aztán lesz valami. 

Forrás: https://gardrobcsere.hu/items/ruhak/3759714/horgolt-crop-top-bralette

Hasonló verzió lesz, alul egy pánt és felül a két mellrész. Bevallom őszintén nekem ezek elég merészek, ezért próbéltam kicsit másfelé terelgetni, de nem sok sikerrel jártam. 

Forrás:Instagram

Mint látszik a lányom az insta rabja még én a pinterestem keresgélek. Azért láttam én ott pár csodát, minden értelemben. A fenti verziót nagyon kivágottnak vélem. Ha bikinek akarjuk jó és szép, de van egby sejtésem, a kishölgy utcán is szeretne közlekedni a horgolt csodájában. 

Forrás: Instagram

Ez a zöld amit többek között a lányom küldött, nagyon tetszik a mintája, de még nem jöttem rá, milyen szemmel van horgolva és azt érzem nagyon a szélein vannak a pántok. Ez tetszik, de ha pl. lehajol, hát belátni rendesen. Ilyen szemlélettel nehéz lesz közös nevezőre jutni. 🙂

Forrás:Instagram

Kiválasztottam a fonalat, catania fonalat jelenleg elvetettem, túl keménynek véltem ezekhez. Ezért egy puhább fonalat kerestem, így jött szóba a Nako Solare fonal, ami puha pamut, de vékonynak találtam, azt gondoltam sose leszek kész. Bár ez a legideálisabb nyári felsők készítésére.

Mégis a választásom a Nako Calicora esett, ami pamut és akril keveréke, így a két fonaltípus pozitív tulajdonságait ötvözi és nem túl vékony, és nem is túl vastag. Aztán majd a kisasszony nyilatkozik róla, mennyire szereti az anyagát. 

Forrás: https://forthefrills.com/beginner-crochet-crop-top-free-pattern-video-tutorial/

Ennek a felsőnek a bordázott mintája nagyon tetszik, ezért arra gondoltam, hogy ezt a mintát fogom használni, az alsó pántrészhez, de nem hosszában lesz csíkos, hanem keresztbe. Erre fog majd rájönni a mellrész. 

Forrás: Pinterest

Azt azért közben még találgatom, hogy lesz a nyak és hátrész, kötős, gombos, de lehetne cipzáras is, bár én ebben annyira nem hiszek, egy horgolt kis felsőhöz felesleges cipzárat tenni. 

Forrás:Pinterest

Az az igazság, hogy miközben elkészültem a pánttal, kicsit hosszúnak tartom, így még gőzöm sincs, hogy hogy fogja magára venni. Mindenképpen kötős vagy gombos megoldás kell, mert azt gondolom így kényelmesebb felvenni, azért a horgolt ruhák nem annyira rugalmasak, pláne ezeknél a fazonoknál azért az a jó, ha feszes, mert különben kiesik a cici belőle, és azt nem igazán szeretné senki. 

Forrás: Pinterst

Most a mellrész kérdése foglalkoztat, mert azért ha belegondolok, a mellrész akármilyen sűrűn is horgolunk, véleményem szerint azért átsejlik az alatta lévő rész. 

Ezért mindenképpen arra gondoltam, hogy bélelni kellene a mellrészt. Igaz rövidáru boltom van, de még nekem is nehéz mellbetétet beszerezni, mert hát abból is annyi féle van, hogy nem szívesen tartanak a boltok ilyet. Pedig most jól jönne, mert az első gondolatom az volt, hogy melltartó betétet varrok majd bele. 

Forrás: Instagram

Vagy szerzünk valahonnan melltartó betétet, vagy egy régi melltartóból ami nem kell kivesszük és azt varrjuk be a felsőbe. Be lehet kézzel varrni, vagy hozzá lehet horgolni. 

Forrás: Pinterest

Találtam egy videót is ami segítség lehet. Igaz még itt nem tartunk, de jó ezt előre eltervezni, mert ha ilyen kész betétet teszünk bele, akkor a mellrész kialakításánál figyelni kell, hogy ne lógjon majd ki alóla. 

Nagyobb mellűeknél érdemes a melltartó betétet alkalmazni. Szerintem a kisebb mell esetén, elég lehet egy anyagból betétet belevarrni. Lehet ezt csak a mellrészhez varrni, de akár az egész elejéhez. 

Ezt én azért is választanám, mert akármilyen puha a fonal, mégis a mellel érintekezik, van hogy még melltartót sem vesznek fel alá, akkor azért ez a meleg, az izzadság miatt akár ki is dörzsölheti a bőrt. Tehát érdemes alábélelni, valami kis puha anyaggal. 

Forrás:Pinterest

A mellrész kialakításánál természetesen itt sem mindegy a mellméret. Találtam pár segítséget, ami kiindulási alap lehet majd a mellrész meghorgolásához. 

Forrás:Pinterest

Ezeknél a fazonoknál majd a mellrész tetejéből fog jönni a horgolt kötő, egy vékony pánt. 

Forrás:Pinterest

Aki mintából tud olvasni jobban, mint videóból, annak mutatok pár leírást, hátha segít. 

Forrás:Pinterest

Nekem tetszenek a felül zártabb megolások, természetesen a lányommal szemben ezzel egyedül vagyok, de azért mutatok párat. Szerintem ezek is nagyon sejtelmesek tudnak lenni és még sem hivalkodó. Én szívesebben választanék ilyen fazont, de hát az én testemen meg már furán nézne ki. Igaz a kisebbik lányom is megtalált, hogy akkor ugye neki is készítek majd valami felsőt, lehet nála át tudom tolni a hasonló megoldásokat. 

Forrás:Pinterest

Lehet atléta típusban is gonolkozni, különböző mintákkal ez is egy jó megolás lehet. Lehet feszes vagy akár bővebb fazon.

Forrás:Pinterest

Ez a felül zárt mégis középen lyukacsosabb minta tud szexy és mégis visszafogott lenni. A hosszán lehet változtatni, egy a fontos, ha ezen keresztül barnulunk le számolni kell a lyukacsos mintával:).

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

A lyukacsos rész mélységét is lehet változtatni, nem kell köldökik lyukacsosnak lenni, ha azt túl merésznek véljük.

Forrás: Pinterest

Aki viszont a nagyi kocka híve, az se keseredjen el, mert abból is fantasztikus felsőket lehet készíteni. Jó színválasztással csodákat lehet alkotni. 

Forrás:Pinterst

Nem csak nagyikockával lehet felsőt alkotni, kör, virágok, ötszögek, minden ilyen panelekből álló minta alkalmazható. 

Forrás: Pinterest

Alkalmazhatunk csipke mintát is, de nem csak telibe, hanem egy – egy panel részt készítünk azzal. Ezáltal finom és mégis sejtelmes felsőt kapunk. Ha a színekkel is játszunk, akkor tudjuk finomítani, vagy inkább kihívóbbá tenni a felsőnket.

Forrás: Pinterest

Annyi lehetőség van, hogy az ember nem tud választani, nekem is félpercenként változik a terv a fejemben, nem tudom mi fog a végén kisülni belőle. 

Forrás: Pinterest

Annyi minden tetszik, annyi minden ötletet felhasználna az ember, hogy csak kapkodom a fejem. Bárcsak fiatalabb lennék, azért kipróbálnék én is párat. 

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Forrás: Pinterest

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.